rEVOLUTION Festival, koji drugu godinu za redom organizuje EXIT Tim u saradnji sa  AAA Production, održaće se 3. i 4. juna 2016. godine u Temišvaru u Rumuniji, ponovo povezujući ljude sa omiljenim muzičarima iz celog sveta, nakon nezaboravnog prošlogodišnjeg izdanja koje je okupilo više od 12 hiljada ljudi u Village Museum parku! Već je poznato prvih 28 izvođača na ukupno pet bina, a program predvode britanski alternativni rok heroji Skunk Anansie, grčke metal ikone Planet of Zeus, kao i britanska progressive house legenda John Digweed.

EXIT i ove godine vodi računa o svojim najvernijim fanovima, te će svi registrovani kupci ulaznica za EXIT Avanturu dobiti ulaznicu za rEVOLUTION Festival na poklon! Registracija ulaznica vršiće se neposredno pred održavanje festivala u Temišvaru. Za sve ostale najpovoljnije ulaznice za festival biće dostupne već u četvrtak 10. marta tačno u podne, po ceni od 1.499 dinara, sa 25% popusta u odnosu na sledeću cenu ulaznice (1.999 dinara)! Ulaznice će biti dostupne online putem gigstix.com, kao i na prodajnim mestima Gigs Tix širom Srbije

Povezana vest:  Forbs: Madona najplaćenija poznata ličnost na svetu

Živopisan ambijent temišvarskog parka Village Museum biće pretvoren u muzičku/umetničku platformu za sve koji vole avanture, uzbuđenja i koji žele da se zabave. Na glavnoj bini festivala nastupiće britanske indi ikone Skunk Anansie, koji donose rok ritmove, živahne tvrde rifove i moćan vokal. Na istom mestu će im se pridružiti grčka stoner metal senzacija, Planet of Zeus, koji će predstaviti svoj revolucionaran nastup. Takođe, C.T.C. će uzburkati atmosferu svojim hip-hop ritmovima, dok će nam rumunski fusion sastav Blazzaj demonstrirati nezaustavljivu energiju fanka.

Povezana vest:  Exit R:brendira Srbiju

Pored glavne bine (Guru Stage), rEVOLUTION Festival ima još četiri muzičke zone. Idealno mesto za sve ljubitelje jakih bitova je jedinstvena Electric Apex bina. Ljubitelji house, techno i minimal zvuka i ove godine skakaće visoko uz neke od najboljih elektronskih izvođača i sjajnu produkciju bine, stroboskope i odličnu energiju. Jedan od hedlajnera elektronske bine biće John Digweed (UK).

XTREME MUSIC predstavlja eksplozivne rifove bez kompromisa, kao i alternativni pristup rocku, hardcore, hevi metal, pank i ostalim ekstremnim muzičkim stilovima. Ekstremna bina za ekstremne ljude predstavlja Haos (Rumunija), Dishumanity (Srbija), Infest (Srbija), BOMBARDER (Srbija), AVENGER (Češka), Gothic (Rumunija), MR. Heart (UK), UmbreZidite (Rumunija), GUARDIANS OF TIME (Norveška), Negură Bunget (Rumunija), Few Reasons Why (Srbija), i Alitor (Srbija).

Povezana vest:  EUROSONG 2011, Sutra prvo polufinale 56. Evrosonga

Jedna od najcenjenijih bina rEVOLUTION festivala je ZION LOVE. Kako sunce zađe, hip hop, rege, R’n’B, dancehall, kao i drum’n’bass preuzimaju glavnu reč. Za najpozitivniju energiju festivala pobrinuće se DJ Shone Alcapone & Tommy T (Couple Up Movement), (Jamajka-Srbija), Exotic Times (Hrvatska), ChayNelle (UK), Keyz (UK), Herbal Queen (Srbija), Mak Floss (UK), Gigatron Selecta (Srbija) and Wacko (MadRed) & DJ Janchezz (Srbija).

CUBALKAN, srce i duša Kube, donosi vrele i energične “ritmo latino” ritmove. Energija i atmosfera doprineće da svi posetioce osete harmoniju i uživaju u njoj. Za Afterparty su zaduženi Barac b2b Gescu (RO) (Sunrise Bukurest).