sevdahbaby ekipaMuzički festival „Sva muzika svima“ za Svetski dan muzike

 

Povodom Svetskog dana muzike 21. juna, na tri lokacije u Beogradu biće održan muzički festival pod sloganom „Sva muzika svima“, najavili su danas iz Kancelarije za mlade gradske uprave Beograda, koja je pokrovitelja ovog muzičkog događaja otvorenog tipa.

Direktor Kancelarije Kosta Andrić rekao je na konferenciji za novinare da Svetski dan muzike, jedini međunarodni kulturni događaj posvećen uživo izvođenoj muzici, ove godine biće obeležen na pet kontinenata, u više od 110 zemalja i 430 gradova sveta.

Praznik žive muzike u svetu se obeležava od 1985.godine, a Beograd je prvi put proslavio Svetski dan muzike 1988. godine.

Povezana vest:  Najprodavaniji albumi u SAD

-Ove godine priključujemo se ostatku sveta festivalom „Sva muzika svima“ koji će se održati na 3 bine, na 3 lokacije u gradu koje su koncepcijski podeljene po vrstama muzike a ulaz je slobodan za sve građane – kazao je Andrić.

Prva bina, klasik scena, biće u Manjež parku iza Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Program na ovoj sceni počinje u 16 sati, a nastupiće mladi neafirmisani izvođači klasične muzike i horovi: hor Čarolija, hor Collegium Musicum, Saša Marinković i ansambl Metamorfosis.

Povezana vest:  Riki Martin se ženi

Druga bina u parku kod Hotela Palas (Topličin Venac) biće pop rok scena, na kojoj će se od 16.30 sati smenjivati poznati pop rok izvođači i bendovi: Svi na pod, Ana Bebić, Sevdah Bejbi Lajv PA, Lejla Hot, The Frajle, kao i legenda rok muzike Dado Topić i mnogi drugi. Na ovoj sceni će se u toku večeri pojaviti i gosti iznenađenja, jedan od naših najpoznatijih pop rok bendova.

Džez i elektronska muzika biće na trećoj bini, na Kalemegdanu u Muzičkom paviljonu, gde će se od 16 sati predstaviti naši mladi džez muzičari i poznati di džejevi.

Povezana vest:  Najavljen program Velikogospojinskih dana u Novom Bečeju

Učesnik projekta Kancelarije za mlade je i kompozitor Aleksandar Simić, pokretač kampanje „Note iz srca“ za besplatne kulturne sadržaje posvećene starim, siromašnim i hendikepiranim građanima, tako da festival ima i humanitarni karakter.

Simić je istakao posebno zadovoljstvo što će na Svetski dan muzike koji demonstrira jedinstvenost planete kroz najrazumljiviji jezik, lepotu muzike približiti hendikepiranim i društveno marginalizovanim osobama jer je njima najpotrebnija.

Popularna mlada pevačica, učesnica „Operacije trijumf“ Ana Bebić pozvala je publiku da dođe na festival muzike na kome će „biti veselo i zabavno iako je najavljena kiša.