hipnoizedRežiser Šejtanovog ratnika snimio spot sa vampirima

 

Stevan Filipović, režiser filmova „Šejtanov ratnik“ i „Šišanje“, snimio je u napuštenom dvorcu u Beočinu kratak film sa „vampirima“ koji će rok-grupi „Hipnotajzd“ (Hypnotized) poslužiti kao video spot za pesmu „Find Someone Else“.

Spot je okupio deo filmskih ekipa „Šejtanovog ratnika“ i „Šišanja“, a u njemu se, pored članova „Hipnotajzd“, grupe koja peva na engleskom jeziku, pojavljuju TV voditelj Jugoslav Pantelić u ulozi lovca na vampire i Lazar Sakan u ulozi „šišmiš stvorenja’.

-Ceo spot je urađen kao film – rekao je Stevan Filipović agenciji Beta.

Povezana vest:  Uskršnje druženje u Delta Cityju

Za fotografiju je bio zadužen Nemanja Jovanov koji je isti posao radio u ‘Životu i smrti porno bande’ i ‘Srpskom filmu’; filmski miks zvuka radio je Zoran Maksimović a maske i specijalne efekte Sendi Kumalakanta – obojica članovi ekipe ‘Šejtana'“.

U Filipovićevom spotu, polovina grupe „Hipnotajzd“ igra vampire, a druga polovina lovce na vampire.

Upitan kako je došao na ideju da snima spot sa vampirima, režiser je odgovorio: „Oduvek sam želeo da snimim vampirski film, pa se to ovde dogodilo. Trenutno su popularni slični filmovi poput ‘True Blood’ i serijala ‘Sumrak’, a mi smo hteli staru ‘Hamerovu’ školu sa dodatkom preterivanja u stilu Tima Bartona“.

Povezana vest:  JOŠ TRI DANA DO MTV VIDEO MUSIC AWARDS 2011!!!

Prema njegovim rečima, Jugoslav Pantelić igra „katoličkog popa – lovca na vampire u skladu sa žanrovskim konvencijama“, dok Lazar Sakan u ulozi džinovskog šišmiša ima silikonsku masku koju mu je satima nameštao Sendi Kumalakanta.

Spot je sniman u napuštenom beočinskom zamku koji je pripadao porodici Špicev. Ukrašen je mnogobrojnim vitražima i ornamentima koji povezuju najrazličitije stilove – od romantike, gotike, renesanse do baroka.

Povezana vest:  HIP-HOP FESTIVAL „BASSIVITY DIGITAL SHOWCASE" U SUBOTU U MIKSER HOUSEU

-Sramota je za državu u kakvom je stanju zamak, s obzirom da se nalazi pod njenom zaštitom, a raspada se. Trenutno je dobar samo za snimanje vampirskih filmova. Ovo je prilika za apel da se zamak, sagrađen krajem 19. veka, restaurira – rekao je Filipović.

Njegov drugi dugometražni film „Šišanje“ premijerno će biti prikazan 6. oktobra posle dvogodišnjeg snimanja po etapama.