Frontmeni Galije Nenad Milosavljević i Van Gogha Zvonimir Đukić-Đule pozvali su danas Nišlije da u što većem broju dođu na „jedinstveni, slavljenički“ festival „5 do 100“, na kome će uz njihove bendove nastupiti i pankeri Novembar i DJ Miki u ponedeljak 4. jula na platou Niške tvrđave.

„Pozvao bih sve Nišlije da dođu 4. jula na noć jubileja, noć slavljenika“, rekao je Milosavljević na odlično posećenoj konferenciji za novinare u niškom Media i reform centru, povodom festivala „5 do 100“ čiji je pokrovitelj Grad Niš.

Na konferenciji je saopštena kompletna satnica festivala „5 do 100“ na kome Galija slavi 40 godina postojanja, Van Gogh 30, a niški Novembar 25 godina.

19:00 ulaz 19:05-20:15 DJ Miki 20:30-21:15 Novembar 21:30-23:15 Van Gogh 23:30-01:15 Galija 01:15-03:00 DJ Miki

„Najveći je problem šta odsvirati sa tolikog broja albuma. Peca (Milosavljević) i ja smo imali noćne more oko izbora, jer koncert ne treba da traje predugo. Suština je da se napravi neki dobar presek onoga šta je Galija radila od prvog albuma do danas“, rekao je Milosavljević.

Povezana vest:  Brus Springstin objavljuje DVD sa koncerta u Londonu

Đukić je rekao da mu je veliko zadovoljstvo što će posle dve godine pauze Van Gogh imati priliku da se 4. jula ponovo pokloni publici u Nišu, sa „novom set listom na turneji ‘Licem u lice’ na kojoj bend promoviše albume ‘Neumeren u svemu’ i ‘Ako stanemo gubimo sve'“.

Frontmen Van Gogha je istakao i da mu je zadovoljstvo što će program „5 do 100“ upotpuniti Nišlija DJ Miki „koji pušta fantastičnu muziku, bolju od mnogih u regionu“.

Podsetivši prisutne novinare da i niški rokeri Kerber pune 35 godina postojanja, PR festivala Veroljub Radojković je naglasio da „5 do 100“ protiče bez njih pošto su Gale i drugovi nedavno već svirali u Nišu.

Povezana vest:  Hari Mata Hari u punom SC počeo slavljeničku turneju

Đule je dodao da je pozvao pevača Kerbera Gorana Šepu-Galeta i gitaristu Tomicu Nikolića da se na „5 do 100“ pridruže Van Goghu u jednoj pesmi i da će mu biti drago ukoliko prihvate poziv da podele binu sa njegovim bendom.

Pošto je frontmen Goran Kostić-Kosta zbog svirke u Kragujevcu bio odsutan sa konferencije, Radojković je podsetio novinare na značaj Novembra na domaćoj alternativnoj sceni i saopštio da niški pankeri do kraja godine spremaju čak dva albuma za kuću Major Records iz Švajcarske.

Prema njegovim rečima, prvi album treba da donese deset novih pesama Novembra, dok će na drugom pesme Novembra izvoditi gosti poput Branka Golubovića-Goluba iz Goblina i Zorana Kostića-Caneta iz Partibrejkersa.

Povezana vest:  Dram spektakl u Barutani ove subote

Pojedinačna ulaznica za „5 do 100“ 4. jula košta samo 600 dinara, dok je „Karta za dvoje“ 1.000 dinara! Međutim, od 27. juna pojedinačna ulaznica biće 800, a za „Karta za dvoje“ 1.200 dinara. Prodaja ide preko Eventima.

Prodajna mesta u Nišu:

Energy music shop – TPC Kalča, prizemlje, Obrenovićeva bb // CD Sound – novi podzemni prolaz, Obrenovićeva bb

Prodajna mesta u mreži CS Eventim u Nišu: Knjižara Indigo – Obrenovićeva 39, Knjižara Delfi – Voždova 4, Big Star Travel – Cara Dušana 65, Travego – Koste Stamenkovića 5, Fun travel Obrenovićeva bb – PC Gorča, OMV pumpe – Bulevar Vizantije bb, Dimitrija Tucovića bb, Bulevar 12. februara bb.

PHOTO: Aleksandar Arežina