mama_mia_11MAMMA MIA! – Impozantna izvođačka ekipa u Beogradskoj areni!
Preko 30 izvođača – glumaca, pevača i igrača, 9 članova orkestra, impozantna scenografija koja dočarava romantično grčko ostrvo i nezaboravni hitovi grupe ABBA, ispunjavaće Beogradsku arenu sedam večeri za redom, od 29. juna do 4. jula! Najveći svetski hit, mjuzikl MAMMA MIA! posle turneja po Australiji, Kanadi, Južnoj Africi i još preko 45 nastupa u gradovima širom sveta, dolazi i u Beograd.
Kada je 23. marta 1999. mjuzikl MAMMA MIA! ponuđen londonskoj publici, bio je to prvi i najvažniji test. O tome kako je prihvaćen govori činjenica da su karte za sve dosadašnje predstave u pozorištu „Prince of Wales“ rasprodate – a predstava je bilo mnogo! Oko 5 miliona ljubitelja mjuzikla videlo je do sada ovaj šou samo u Londonu, a zarada od prodatih karata prelazi sumu od 155 miliona funti.
Ali te prolećne večeri niko nije mogao da pretpostavi koliki će uspeh mjuzikl postići. „Zaista nismo znali kako će biti primljen,“ seća se producent Džudi Krejmer, čija je prvobitna ideja pre tačno deset godina bila da ukomponuje pesme ABBA u originalnu, novu muziku. Ali, s oduševljenjem kaže: -Publika je podivljala. Doslovno su poskakali sa sedišta i pevali i igrali u prolazima između redova cela 2,5 sata. To i dalje rade. Svako veče.
Danas to radi publika širom sveta. Mjuzikl MAMMA MIA! postao je globalni fenomen u svetu zabave. Njegovi kreatori nikad nisu izgubili iz vida šta je to što žele da postignu, a to je proces personalizovanja poznatog repertoara pesama ABBA-e na jedan svež, životan i neposredan način, koji u isto vreme čuva njihov ugled u pop muzici, a takođe i zadovoljava ono neophodno za dobar pozorišni mjuzikl: iznosi u prvi plan toplu priču i daje svoj komentar na nju.
Preko 42 miliona gledalaca širom sveta već je pogledalo ovu predstavu i oduševilo se likovima, ljubavnom pričom i muzikom! Preko 2 milijarde dolara iznosi dosadašnja zarada ovog mjuzikla. Ovo je jedini mjuzikl na svetu koji se može pohvaliti svojevrsnim obaranjem „svetskog rekorda” u brzini premijera – prikazan je u preko 225 glavnih gradova od prve premijere u Londonu pre 10 godina!
Ideja za mjuzikl nastala je još 1987. godine. Džudi Krejmer, globalna producentkinja, prvi put je dobila inspiraciju da kreira mjuzikl na osnovu pesama grupe ABBA. Od premijere 1999. u Londonu, MAMMA MIA! je postala i deo redovnog repertoara Brodveja, Pariza, Milana, Kopenhagena a formirale su se i internacionalne trupe koje nastupaju širom sveta.
2002. godine, Džudi Krejmer je zahvaljujući uspehu mjuzikla MAMA MIA! dobila istaknuto priznanje za ženu godine – „Woman of the Year Award” a iste je mjuzikl nominovan i za nagradu Tony.
2007. godine, Džudi je dobila orden od britanske kraljice za njen doprinos u muzićkoj industriji.
I pored brojnih priznanja, Džudi Krejmer se nije zaustavila već je 2008. godine producirala i film MAMA MIA! sa Meril Strip i Pirsom Brosnanom u glavnim ulogama koji je takođe, postao muzički film sa najvećom zaradom ikada! Film MAMA MIA! nominovan je za Zlatni globus kao i za BAFTA nagradu.
Za Džudi sve je u tome da se nikada ne izgubi humor i neverovatna energija. A energije koju širi adrenalin u hitu MAMA MIA! nije zanemarljiva. Već sa prvim taktovima, neverovatna energija širi se sa scene na publiku i obrnuto, stvarajući neprekidni krug uzbuđenja i oduševljenja.
Chiquitita, Dancing Queen, I Have A Dream, Knowing Me Knowing You, Super Trouper, Take A Chance On Me i Voulez Vouz samo su neki od večnih pesama grupe ABBA koje će vas voditi kroz magičnu priču mjuzikla MAMA MIA! i pružiti vam savršenu kartu za večernji izlazak koji garantuje dobro raspoloženje.
voulezvousUz originalnu muziku i tekst Benija Andersona i Bjorna Ulveusa, mjuzikl MAMMA MIA! napisala je Ketrin Džonson, a reditelj je Filida Lojd. Koreografiju za predstavu MAMMA MIA! potpisuje Entoni Van Last. Aranžmane je uradio Martin Koh, koji je i muzički supervizor.
Radnju svetskog hit mjuzikl napisala je spisateljica Ketrin Džonson inspirisana pričom i magijom večnih pesama grupe ABBA. Zabavna priča o porodici i prijateljstvu odvija se u rajskom okruženju osunčanog grčkog ostrva. Tragajući za ocem, ćerka uoči svog venčanja poziva trojicu muškaraca iz majčine mladosti sa kojima se majka zabavljala na ostrvu pre 20 godina.
Grupa ABBA je osigurala večnu popularnost svojom zaostavštinom sjajnih pesama i rekordnom prodajom preko 360 miliona albuma. 6. april 1974., u engleskom primorskom gradiću Brajton, grupa poznata u rodnoj Švedskoj ali ne i u ostatku sveta, osvojila je Pesmu Evrovizije sa pesmom WATERLOO. ABBA je stigla i ostalo je ne samo deo istorije, već legenda.  Do danas ABBA je prodala više od 350 miliona albuma širom sveta. Evrovizijski uspeh je ABBA-u katapultirao na svetsku scenu.
Grupa je imala 9 pesama na prvom mestu top-lista u Velikoj Britaniji  i 9 albuma na broju 1. Album ABBA GOLD, prvi put objavljen 1992. godine, proveo je 206 nedelja na listi najprodavanijih muzičkih izdanja. Ponovo je objavljen 1999. u sklopu 25. godišnjice pobede na Evroviziji grupe ABBA, i ponovo je zauzeo prva mesta top-lista. Ostao je jedan od najprodavanijih albuma svih vremena! U Velikoj Britaniji jedino su uspešniji od ABBA-e bili Bitlsi, Elvis Prisli i Madona.
Iako je ABBA davno prestala da snima i nastupa, njihova muzika i dalje nastavlja da zabavlja i inspiriše. Bezbroj hitova i dalje istom popularnošću kao i u vreme kada su nastali, privlači publiku. ABBA GOLD i MORE ABBA GOLD najprodavaniji su albumi u svetu. Filmovi MURIEL’S WEDDING i PRISCILLA: QUENN OF THE DESERT, obiluju muzikom ABBA-e a takođe, osvojili su i nove generacije fanova. Postavka mjuzikla MAMA MIA! ne samo što je podigla pozorišnu publiku na noge i učinila da svi igraju od početnih taktova, nego je i album ABBA GOLD ponovo izbacila na vrh najprodavanijih u svetu.
Svakog dana širom sveta se proda najmanje 3500 albuma što fenomen grupe ABBA čini nezaustavljivim!
Sigurno ste svi bar jednom u životu plesali uz Dancing Quenn, pevali uz Money, Money ili plakali uz Winner takes it all…Uz uživo izvođenje ovih i još 20 hitova legendarne grupe ABBA, uživaćete gledajući mjuzikl MAMA MIA! u Beogradskoj areni.
Raspored predstava:
Utorak 29. jun – Nedelja  4. jul u 20.30
Dnevne predstave subotom i nedeljom u 16.30
Trajanje predstava: 2 sata i 35 minuta
Ulaznice za ovaj svetski hit koji ne treba propustiti, u prodaji su na sledećim mestima: biletarnici Beogradske arene, TC „Ušće“, SKC  – knjižara „Delfi“, Dom omladine, Eventim, pozorište „Boško Buha“, Gigstix (Novi Sad, Kralja Aleksandra 12), i putem sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs.
Cene ulaznica:
Parter Gold                                                        3960 din.
Tribine – I kategorija                                           3300 din.
Tribine – II kategorija                                          2970 din.
Tribine – III kategorija                                          2200 din.
Nivo 300 – Lože                                                 4950 din.
Povezana vest:  POČELA PRODAJA VIP ULAZNICA ZA UMEKOV NASTUP U BELEXPOCENTRU