gileElektrični orgazam na festivalu Lent u Mariboru

 

Beogradski rok sastav Električni orgazam nastupiće 29. juna prvi put na tradicionalnom letnjem festivalu Lent u Mariboru, a u drugi grad po veličini u Sloveniji vraća se za prvu svirku u ovom veku!

-Svirali smo cesto u Mariboru, mada mislim je to poslednji put bilo krajem devedesetih, tako da tamo u ovom veku još nismo bili! Meni je ipak poznat taj festival i publika, jer sam na Lentu svojevremeno nastupao sa Vladom Divljanom i Old Stars bendom. To je super letnji festival, pogotovo ako je lepo vreme i nema kiše – kaže frontmen Srđan Gojković-Gile.

Povezana vest:  Hvaljeni alt-rockeri Wilco nastupiće na INmusic festivalu!

Nekad uz Idole i Šarlo akrobatu deo velike trojke beogradskog novog talasa, Električni orgazam slavi ove godine tri decenije postojanja (11. januar 1980.godine), a za septembar je najavljen izlazak dugoočekivanog novog albuma „To što vidiš to i jeste“.

Mariborska publika će možda biti počašćena izvođenjem sa novog albuma jedne pesme „Nemaš nikome ništa da daš“, koju je bend prvi put odsvirao početkom januara na koncertu u beogradskom klubu „Akademija“.

Povezana vest:  Izlazak u novom ruhu

-Na koncertima sa novog albuma sviramo jedino ‘Nemaš nikome ništa da daš’, koja će biti prva na ‘To što vidiš to i jeste’. Verovatno ćemo u repertoar ubaciti još jednu ili dve nove pesme. Bliži se septembar i izlazak albuma. Izdavač će biti Dom omladine Beograda, ali distribucija ide preko Telekoma Srbija – najavljuje Gile.

Povezana vest:  VELIKO INTERESOVANJE ZA KRAFTWERK 3D KONCERT: Parter rasprodat