Hrvatski festival rokumentaraca u Beogradu 

dorfNekoliko filmova prikazanih na regionalnom festivalu muzičkih dokumentaraca „Dorf“, koji se početkom svake godine održava u Vinkovcima, u Hrvatskoj, biće prikazano uz besplatan ulaz 20. i 21. decembra u Kulturnom centru „Grad“ u Beogradu. 
Udruženje „Kulturni front“ saopštilo je da će predstavljanje hrvatskog „Dorfa“ početi 20. decembra od 19.00 polučasovnim omnibusom o pank sastavima iz Koprivnice i Vinkovaca „Tri boje revolucije“ autora Silvija Mirošničenka. 
Sledi rokumentarac o kultnom engleskom novotalasnom sastavu „Fol“ (The Fall) „Čudesan i zastrašujući svet Marka I. Smita (E. Smith)“ Dion Njuton (Dione Newton), i film Norvezzanina Rodzzera Somerseta (Roger Sommerseth) o skandinavskom pankeru Kikeu Turmiksu (Kike Turmix). 
Kako je najavljeno, druge večeri Beograđani će moći da vide film Jana Japa Kvipera (Jan Jaap Kuiper) o Ivici Košaviću, koji već 13 godina živi u Holandiji i snima nojz rok materijale sa bendom „Gon bold“ (Gone Bald). 
Režiserka Ljiljana Šišmanović snimila je dokumentarac „The Cinkussi“ o istoimenom hrvatskom etno-pank sastavu, dok je strip autor Dubravko Mataković filmom „Di smo mi to?“ zabeležio odlazak vinkovačke grupe „Septika“ u Zagreb na dodelu muzičkih nagrada „Zlatna kugla 2005“. 
Predstavljanje „Dorfa“ u Beogradu zaključiće još jedan Mirošničenkov film, „Sevdah o Romima“, koji govori o popularnom reperu Edi Maajci. 

Povezana vest:  Rihanna ne odustaje od nasilnog Chrisa Browna