Kako izgleda muzicka scena u Srbiji danas? Gde je nestao kreativni duh mladih bendova koji je nekada bio simbol Beograda? Da li se originalnost i kvalitet isplate? Kako može da se poboljša muzička industrija?
Naša Misija: Jednodnevni događaj čiji je cilj da unese sveže ideje u srpsku muzičku industriju, da podstakne na dijalog glavne aktere u ovom trenutku, one koji žele da budu njen deo i one koji su videli kako muzička industrija funkcioniše u internacionalnim okvirima.
Panel Diskusija: Muzicka Kuca Metropolis, 15h-18h
Besplatno učešće za muzičare, organizacije i medije uz obaveznu registraciju na zvaničnoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/musicbridgeserbia

Panel 1 – Izvedi svoj bend iz geta – Uradi sam bukiranje u Evropi – Erik Mut & Milenko Vujosevic Erik & Milenko su zajedno bukirali preko 500 koncerata širom Severne Amerike i Evrope. Na ovoj tribini oni će podeliti svoje savete i trikove koji su doveli do ovih koncerata i govoriti o ličnim iskustvima i načinima funkcionisanja koncerata u inostranstvu.
Panel 2 – Kako doći do odličnog zvuka na snimcima – Caspar Wijnberg & Milan Jejina Yeqy Caspar Wijnberg, producent iz Amsterdama sa stalnim prebivalištem u Beogradu otkriće tajne stvaranja najboljeg mogućeg snimka sa minimalnim budžetom i reći vam kako da izbegnete uobičajene amaterske greške prilikom snimanja. Milan Jejina Yeqy, poznati srpski studijski bubnjar otkriće šta je potrebno da se postane vrhunski muzičar i kako da izvučete maksimum na studijskom snimku bubnja.
Panel 3 – Kako srpska muzička industrija izgleda sa vrha – Nikola Jovanovic (MTV Serbia) & Guy De Launey (BBC Belgrade Correspondent) Koji su izazovi pred mladim srpskim bendom koji želi da uspe Šta muzičari mogu da urade da povećaju svoju publiku i postignu uspeh u Srbiji Kako muzičari treba da komuniciraju sa ostatkom muzičke industrije, šta treba i šta ne treba činiti Razlike izmedju lokalne scene i scene u Britaniji Otvorena diskusija – Pitanja i odgovori – Kako poboljšati trenutnu situaciju…

Povezana vest:  Drejk sa 13 priznanja oborio rekord Adel na dodeli nagrada Bilbord

Ovo je prvi događaj ovog tipa. Dođite da podržite muzičku scenu Srbije, pomozite nam da je promovišemo u svetu i pokrenemo novu tradiciju u kojoj će stvari funkcionisati bolje.. 

SHOWCASE EVENT: Muzički most ponosno predstavlja odabranu selekciju beogradskih perspektivnih bendova!

Showcase veče: Dom Omladine – 21h – 1h Ensh – http://www.enshmusic.com/ – Electro pop projekat Milenka Vujoševića, muzičara i producenta koji živi na relaciji Toronto-Beograd. Erik & The Worldly Savages – http://www.erik.rs – Pevač i kompozitor iz Toronta i njegov beogradski bend donose zaraznu folk punk energiju začinjenu etno muzikom.

Povezana vest:  Vilou Smit sa Džastinom Biberom na turneji

Nezni Dalibor – https://neznidalibor.bandcamp.com/ – Neo-psychedelic pop rock sa puno vrisaka i solo gitare.

Stvorena u saradnji sa MTV Serbia i izdavačkom kućom Lampshade Media, Muzicki Most je nova organizacija koja želi da pomogne domaćim umetnicima da podignu svoju karijeru na viši nivo.

8. septembar, Muzička kuća Metropolis i Dom Omladine