billboard blues stockDeveti Beogradski bluz festival sutra na Hipodromu

 

Beogradski bluz festival „Bluz stok“ (Blues Stock), deveti po redu, biće održan sutra na Beogradskom hipodromu, najavilo je Udruženje ljubitelja bluza. Program će u 18 sati otvoriti srpsko-mađarski bend „Rok end rol strit“ (Rock and Roll Street), osnovan u Senti 2006. godine, koji sviraju rok en rol pedesetih godina, obogaćen muzičkim elementima našeg doba.

Povezana vest:  Parni Valjak saIgorom Drvenkarom oduševio beogradsku publiku

Sledi grupa „Šinobusi“ (Srbija), novi hrvatski sastav „Bili end Kids“ (Billy and Kids), „Ripof Raskolnikov ol strs“ (Ripoff Raskolnikov All Stars), koji predvodi austrijski pesnik i kompozitor Raskolnikov.

Beogradskoj publici će se predstaviti i danski „Thorbjorn Risager bend“, čija je muzika utemeljena na bluzu pedesetih i šezdesetih godina sa snažnim uticajem muzike Nju Orleansa i južnjačkog soula.

Program će se završiti „Bluz samitom“ – velikim „džem sešn-om“ (jam sešion), na kome će učestvovati 30 muzičara, članova svih naših poznatih bluz bandova.

Povezana vest:  Popularni di-džej posetio klub Mr. Stefan Braun

Ovim „Bluz samitom“, koji počinje u ponoć, biće obeleženo 25 godina od kada je emisija „Sav taj džez“ Radio Beograda 202 u Taš klubu organizovala veliki „jam sešion“ u kome su uzeli učešće svi beogradski bluz muzičari, raspoređeni u četiri postave.

Bio je to prvi takav događaj na srpskoj bluz sceni, koji je pokazao njenu snagu i vitalnost u tom trenutku, kao i ogroman potencijal koji tek treba da se razvije.

Povezana vest:  Beogradski sindikat na Kustendorfu

Ulaznice za „Bluz Stok festival“ mogu se kupiti na blagajni Doma omladine, u klubovima „Vox“ i „Kuglašpo“ po ceni od 1.000 dinara, dok će na ulazu na sam dan festivala koštati 1.200 dinara.