Zašto je Masimo gostovao kod Halida?

massimoMasimo Savić kaže da je iz „uzajamnog poštovanja među kolegama“ došlo do njegovog nedavnog gostovanja na koncertu pevača narodne muzike Halida Bešlića u Banjaluci.
-Halid je jedna vrlo normalna osoba, koja je mene fascinirala kada smo se bili sreli u Sarajevu, gdje se pokazao kao vrlo gostoprimljiv domaćin. Zato i jeste tamo gdje je danas. Napunio je Zagrebačku arenu. To je respektabilno – kaže Masimo. 
Na Halidovom koncert u dvorani „Borik“ početkom decembra na iznenađenje, a kasnije i oduševljenje, publike pojavio se Masimo, kako bi zajednički otpevali „Miljacku“. Masimo je po Halidovoj želji izveo i „Stranca u noći“. Kako je došlo do jednog od najneočekivanijih gostovanja na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije?
-Nazvao sam ga jer su me gnjavili neki moji prijatelji da vidim ima li još karata za njegov koncert. Rekao mi je ‘ima karata koliko god tebi zatreba’. Poklopim slušalicu, a on nazove za minut i kaže ‘daj ajde budi mi gost, otpjevaj ‘Miljacku’. Odmah sam pristao. Kad sam pjevao njegovu pjesmu na koncertu, to je zvučalo kao da je moja pjesma! Začudio sam se koliko je to vrlo pop pjesma. Slušao sam početak njegovog koncerta i to je kao rok bend, nema veze sa narodnjacima – kaže Masimo.
Vlasnik jednog od najboljih glasova u regionu Masimo Savić održaće 22. decembra tradicionalno prednovogodišnji koncert u Sava centru, gde priprema neka sitna iznenađenja, a otpevaće neke pesme koje publika sticajem okolnosti nije imala prilike čuti pre godinu dana u ispunjenoj prestižnoj beogradskoj dvorani.
Ulaznice po cenama od 1.000, 1.200, 1.600 i 1.800 dinara možete naći na blagajni Sava centra i Doma omladine Beograda, kao i preko prodajnih mreža Eventima (www.eventim-yu.com), Tiketservisa (www.tiketservis.com) i Tiketlajna (www.ticketline.co.yu).
-Velika je čast imati takvu publiku koja ti omogućava jedan gala koncert godišnje u Sava centru. Mnogi me nagovaraju na veći prostor, međutim Sava centar je nekako veličina taman po mom ukusu. Mislim da ne treba ni raditi nekoliko dana Sava centar. Što Japanci kažu, najbolje je prekinuti jesti kad je najslađe. Tako gledam svoju glazbu. Ne treba pretjerivati, uvijek treba biti taman – kaže Masimo.

Povezana vest:  Justin Bieber pevanje zamenio vežbanjem u teretani