mama_mia_11Mjuzikl „Mama Mia“ od sutra u Beogradskoj areni

 

Više od 30 izvođača – glumaca, pevača i igrača u mjuziklu „Mama Mia“, ispunjavaće Beogradsku arenu šest večeri za redom, od sutra do 4. jula.

„Mama Mia“ stiže u Beograd posle turneje po Australiji, Kanadi, Južnoj Africi i više od 45 nastupa u gradovima širom sveta.

Publici će se predstaviti i devet članova orkestra i impozantna scenografija, koja dočarava romantično grčko ostrvo i nezaboravni hitovi grupe „Abba“.

Radnju mjuzikla napisala je spisateljica Ketrin Džonson inspirisana pričom i magijom večnih pesama grupe „Abba“.

Povezana vest:  Rihanna i singl „Lift Me Up“ – veliki povratak na muzičku scenu!

Zabavna priča o porodici i prijateljstvu odvija se na grčkom ostrvu. Tragajući za ocem, ćerka uoči svog venčanja poziva trojicu muškaraca sa kojima se njena majka zabavljala na ostrvu pre 20 godina.

Mjuzikl je od prvog izvođenja 1999. u Londonu tokom jedne decenije imao ukupno 225 premijera u glavnim gradovima širom sveta. Do sada ga je videlo više od 42 miliona gledalaca i zaradio više od dve milijarde dolara.

„Mama Mia“ je postala deo redovnog repertoara Brodveja, scena Pariza, Milana, Kopenhagena, a formirale su se i internacionalne trupe koje nastupaju širom sveta.

Povezana vest:  Psy i sa novim spotom na Jutjubu obara rekorde

Ideja je potekla od producenta Džudi Krejmer, koja se još 1987. godine dosetila da ukomponuje pesme švedske grupe „Abba“ na jedan svež i neposredan način, u toplu ljubavnu priču.

Krejmerova je, zahvaljujući uspehu mjuzikla, 2002. godine dobila priznanje „Woman of the Year Award“(Žena godine), a 2007. i orden od britanske kraljice za doprinos muzičkoj industriji.

Ona je 2008. producirala i film „Mama Mia“, sa Meril Strip i Pirsom Brosnanom u glavnim ulogama, koji je nominovan za Zlatni globus i BAFTA nagradu.

Povezana vest:  Novosađani s nestrpljenjem očekuju spektakl

Mjuzikl je režirala Filida Lojd, koreografiju potpisuje Entoni Van Last, dok je aranžmane na originalnu muziku i tekstove Benija Andersona i Bjorna Ulveusa iz „Abbe“ uradio Martin Koh.

Predstave, koje traju po dva i po sata, zakazane su u 20.30 časova, a tokom vikenda najavljena su dodatna izvođenja u 16.30 časova.

Ulaznice se prodaju po ceni 2.200, 2.970, 3.300 dinara, dok za mesto u loži treba izdvojiti 4.950 dinara.