CD reizdanje koncertnih kaseta Groovanje iz 1990-ih

 

gruvanje250Ciklus audio kaseta „Groovanje“, sa koncertnim snimcima najznačajnijih srpskih rok grupa devedesetih godina, dobio je reizdanje na jednostrukom CD-u, kao zajedničko izdanje nedeljnika „Vreme“ i izdavačke kuće „Multimedija rekords“.

Dve kasete „Groovanja“ je 1994. odnosno 1995. godine objavio bivši magazin za popularnu kulturu „Vreme zabave“ i na njima su se našle pesme grupa kao što su „Direktori“, „Kristali“, „Babe“, „Familija“, „Deca loših muzičara“, „Kanda, Kodža i Nebojša“, „Bjesovi“, „Eva Braun“, „Darkvud dab“, „Dža ili bu“, „Oružjem protivu otmičara“, „Ateist rep“, „Goblini“, Svarog“, „Ništa ali logopedi“ i „Novembar“.

Povezana vest:  Džesika Simson prodaje slike ćerke za 490.000 dolara?

CD reizdanje „Groovanja“ nosi podnaslov „devedesete uživo“, a snimci su načinjeni tokom 1994. i 1995. godine u beogradskim klubovima KST, „Bitef“, „Prostor“, i u Domu omladine Beograda.

-Ovo je prvi put da su ti snimci objavljeni na CD-u – rekao je danas, na promociji „Groovanja“ u Beogradu, direktor „Multimedija rekordsa“ Rodoljub Stojanović , koji je istovremeno i izvršni producent izdanja.

Povezana vest:  Kako su Brian Eno i Peter Gabriel uticali na karijeru Mostar Sevdah Reuniona

Kako je na promociji u galeriji „Nju moment“ takođe recčeno, na CD-u se ne nalazi kompletan materijal sa dve kasete, jer su četiri snimka otpala iz tehničkih razloga.

CD je objavljen 8. decembra a prodaje se po ceni od 589 dinara.