FUN LOVIN CRIMINALS-frontFun Lovin’ Criminals na Demofestu u Banjaluci

 

Britanski sastav „Nju jang poni klab“ (New Young Pony Club) i američki „Fan lovin kriminals“ (Fun Lovin’ Criminals) nastupiće kao gosti regionalnog festivala neafirmisanih rok izvođača „Demofest“, koji će biti održan od 21. do 24. jula u Banjaluci.

„Demofest“ je ranije najavio da će 21. jula nastupiti britanski sastav „Stereo em siz“ (MC’s) i makedonski elektro muzičar Kiril Džajkovski 22. jula, a sada bi trebalo da je spisak gostujućih zvezda kompletiran sa elektro rokerima „Nju jang poni klab“ 23. jula i njujorški „Fan lovin kriminals“ 24. jula.

Povezana vest:  Parov Steler objavio nove pesme pred koncert u Beogradu

Svake večeri na banjalučkoj tvrđavi Kastel, uz besplatan ulaz, nastupiće i po 10 takmičarskih sastava sa prostora bivše Jugoslavije. UNESKO je banjalučki festival uvrstio na listu projekata koji doprinose zbližavanju kultura.

Završne večeri uz nastupe prošlogodišnjih pobednika „Demofesta“ zagrebačke „Propagande“ i „Fan lovin kriminals“, biće proglašeni novi osvajači prva tri mesta i nagrade publike, koji su vredni više hiljada evra.

Povezana vest:  EUROSONG 2015, Noć nošnji u bečkom dvorcu Belvedere

„Demofest“ je najavio da će u toku dana saopštiti odluku stručnog žirija, koji će se sastavi od 370 prijavljenih takmičiti na trećem izdanju banjalučkog festivala.