Poznati rok muzičar i jedan od osnivača Riblje Čorbe, Miša Aleksić oduševljen je numerama iz projekta „Dva sveta“ koje će Željko Joksimović predstaviti na koncertima u regionu, uključujući i Beograd, 7. decembra u Sava centru. Legendarni basista poručio je da odavno nije čuo ništa bolje od starih hitova u sving aranžmanu, i da mu se izuzetno dopada ideja i ceo Joksimovićev projekat.

– Čuo sam do sada tri numere, „Dva sveta“ Tome Zdravkovića, „Suadu“ od Plavog orkestra i obradu od Električnog orgazma. Mogu da vam kažem da je ovaj projekat nešto najbolje što sam muzički čuo u poslednjih par godina na našoj pop, rok, jazz sceni. To je toliko ambiciozan projekat, toliko dobro zamišljen, a meni intimno toliko leži to što je Željko uradio da sam ostao bez teksta. Uživao sam dok sam slušao ove pesme i jedva čekam da čujem ostale. Jednostavno, svaka mu čast na hrabrosti, da u ovom trenutku kada vlada kič i neukus uradi nešto ovako kao što su Dva sveta – iskren je Aleksić.

Povezana vest:  Lady Gaga sledeće sezone u seriji "Glee"

Miša, koji već 40 godina „praši“ scenom sa Ribljom Čorbom, veruje da su kroz „Dva sveta“ na sjajan način ukršteni muzički stilovi.

 Obrade starih hitova na drugačiji način je svetski trend. Pogledajte i velike bendove, čak i hevi metal bendove. Metalika, na primer, snimila je prethodni album obrade velikih stranih hitova u metal verziji. Željko je to uradio u jazz, sving verziji. Meni je to potpuno ok, legitimno. Meni je lepo da čujem Suadu u ovoj verziji. Zašto stalno ići u neke kalupe, hajde malo da proširimo vidike, čujemo nešto novo. Muzika je prelepa stvar i treba eksperimentisati. Punu podršku dajem Željku i mnogo mi se sviđa sve što je uradio.

Povezana vest:  Da li ste spremni? Heidi i Kim Ann Foxman sutra uveče u Depou!

Aleksić ne želi da se pravi distanca između rokenrola sa jedne i jazza, svinga sa druge strane.

– Obožavam generalno tu vrstu jazz, sving muzike, i svi oni koji kažu da to nije rokenrol greše. Rokenrol je počeo i osnove vuče na toj muzici. Nisu Bitlsi, Stonsi, Dip parpl, Blek Sabat pokrenuli sve. Rokenrol je krenuo na Frenku Sinatri, na Semi Dejvisu, Dinu Martinu, i da se vratimo još nazad, na Glenu Mileru i na Beniju Gudmanu. To su orkestri koji su formirali ono što će se kasnije razviti u rokenrol – poručuje naš slavni roker.

Povezana vest:  U 2012. koncerti Springstina, Koena, U2, Bič Bojsa

Ceo bend Riblje Čorbe već je nabavio ulaznice za koncert u Sava centru i najavio je da će uživati u svih 20 pesama, koliko bi trebalo da se nađe na repertoaru to veče.