Exit u najužem izboru za najbolji evropski festival

exit-festival-2009Exit festival ušao je u drugi krug izbora za najbolji evropski festival u okviru „European Festival Awards” koji organizuju online portal Virtual Festivals Europe i asocijacija 56 evropskih festivala Yourope. Exit je u kategoriji „Best Major festival” nominovan u najužem izboru sa još devet najvećih evropskih festivala. 
Pobednike među finalistima odlučiće publika glasanjem putem Interneta na adresi www.eu.virtualfestivals.com, a glasanje je otvoreno do 30. decembra. U kategoriji „Best Major Festival”, u drugom krugu nominovano je deset festivala, među kojima su, pored Exita, i mađarski Sziget, danski Roskilde i britanski Glastonbury. 

Povezana vest:  Grupa Rejdiohed osudila pozive na bojkot koncerta u Izraelu

U drugom krugu u konkurenciji za nagrade nalaze se i dva festivala iz regiona, T-Mobile InMusic, nominovan za “Best Medium Sized Festival”, i Hartera nominovan za “Best Small festival”. Festivalska publika iz celog sveta može veoma jednostavno da se registruje sajtu www.eu.virtualfestivals.com kako bi glasala za nominovane festivale, a svako ko bude glasao postaje potencijalni dobitnik ulaznica za festivale pobednike. U prvom krugu glasanja do 16. decembra, festivali su se takmičili u kategorijama „Best Major“, „Best Medium“, „Small“ i „ Best New festival“. U drugom krugu glasanja biće omogućeno glasanje za finaliste, kao i u kategorijama „Best European Festival Line-Up“, „Best Artist Newcomer“, „Best Headline Artist“ i „Anthem Of The Year“. 

Povezana vest:  Novo muzičko putovanje za celu porodicu uz hor Kolibri i Big bend RTS-a 07. maja u Kombank dvorani

Pobednici će biti objavljeni na dodeli nagrada koja će se održati 13. januara 2010. u Holandiji. Exit je 2007. godine dobio nagradu za nabolji evropski festival u okviru UK Festival Awards, u specijalnoj kategoriji, posvećenoj festivalima van Velike Britanije, a za istu je bio nominovan prethodne tri godine. Ovoga puta za nagrade se ravnopravno bore u nekoliko različitih kategorija svi važni i veliki festivali iz Evrope, a Exit je nominovan za najvažniju – „Best Major Festival“. 

Povezana vest:  Srpski predstavnik za Eurosong 2013 bira se na „Beosongu 2013“