Smrt britanske pop zvezde Džordža Majkla, koji je umro na Božić u 53. godini, i dalje je misterija, pošto obdukcijom njegovog tela nije utvrđen uzrok, saopštila je danas britanska policija.

„Obdukcija je izvršena juče, ali njeni rezultati nisu doveli ni do kakvog zaključka u vezi sa uzrokom smrti Džordža Majkla“, navodi se u saopštenju, u kojem se dodaje da će biti urađene nove analize čiji će rezultati biti poznati „tek za nekoliko nedelja“.

Policija je takođe navela da se Majklova smrt i dalje vodi kao „nerazjašnjena“, ali ne i „sumnjiva“.

Povezana vest:  Bliži se koncert Ane Bekute

Pevača je na Božić mrtvog pronašao u krevetu njegov partner Fadi Favaz, a prema rečima menadžera Majkla Lipmana, koje je preneo magazin Bilbord, Majkl je umro u snu od zastoja srca.

Majklu su odali počast brojni obožavaoci u Velikoj Britaniji i širom sveta, a obelodanjeno je i da je godinama poklanjao novac za pomoć siromašnoj deci i obolelima od side.

Pevaču su na društvenim mrežama počast odale i mnoge kolege, među kojima i Elton Džon, s kojim je uspešno sarađivao i 1991. godine otpevao duetski hit „Don’t Let the Sun Go Down on Me“.

Povezana vest:  Pesma Maraje Keri za film o čarobnjaku iz Oza

Džordž Majkl jedan je u nizu slavnih umetnika koji su umrli ove godine, a među njima su Dejvid Bouvi, Prins i Rik Parfit, gitarista britanske grupe Status Quo, koji je umro dan uoči Božića.

Majkl, čije je pravo ime bilo Jorgos Kirijakos Panajiotu, rođen je 25. juna 1963. godine u Londonu i bio je sin kiparskog Grka i Britanke.

Postao je svetski poznat kao deo dueta Vem (Wham), koji je osnovao sa svojim školskim drugom Endruom Ridžlijem 80-tih godina 20. veka. ;

Kasnije je počeo vrlo uspešnu solo karijeru. Za nepunih 40 godina karijere osvojio je dve Gremi nagrade i prodao više od 100 miliona albuma.

Povezana vest:  GodDamn rešeni da 2014. bude njihova godina

Imao je problema sa alkoholizmom i narkoticima, što je uzrokovalo i druge zdravstvene probleme, a tokom ove godine najavio je da se vraća karijeri. Početkom meseca je objavljeno da s tekstopiscem i producentom Notijem Bojem (Naughty Boy) radi na novom albumu.

Neki od njegovih najpoznatiji hitova su „Faith“, „Father figure“, „One More Try“, „Monkey“, „Praying for Time“, „Outside“.

Još nije poznato kada će o gde biti sahranjen.