jeff-beck-neuIzvanredan koncert Džefa Beka za kraj Samrtajm festivala

 

Britanski gitarista, nekadašnji član grupe „Jardbrds“ (Yardbirds), Džef  Bek (Jeff Beck) izvanrednim koncertom pred oko 3.000 ljudi u Centru „Sava“ zatvorio je u sredu uveče tradicionalni „Samrtajm festival“. Bek je tokom jednoipočasovnog nastupa predstavio Beogradjanima svoj novi album „Emoušn end komoušn“ (Emotion & Commotion). U pratnji odličnih muzičara – džez i rok klavijaturiste Džejsona Rabela (Jason Rebello), talentovane bas gitaristkinje Ronde Smit (Rhonda Smith) i bubnjara Narade Majkl Voldena (Narada Michael Walden), Bek je pokazao zašto ga smatraju jednim od najvećih gitarista svih vremena.

Povezana vest:  PROMOCIJA NOVOG ALBUMA VASILA HADŽIMANOV BAND-a U MIKSER HOUSE-u

Dobitnik pet „Gremi“ nagrada u kategoriji najbolje rok instrumentalno izvodjenje, u svojim kompozicijama koje najvećim delom pripadaju instrumentalu, sklon je čestim inovacijama u području gitarskog zvuka, spajajući različite žanrove – bluz, rok, hevi metal, džez fjužn, a u poslednje vreme i elektronski zvuk.

Smenjivali su se žustri ritam i romantične balade, a Bekov muzički perfekcionizam, po kome je poznat, i vrhunsko odradjene deonice članova njegovog benda, publika je pozdravljala sa vidnim oduševljenjem.

Povezana vest:  MTV VAM PREDSTAVLJA SVETSKU PREMIJERU SPOTA GREEN DAY “OH LOVE”

Da je u pitanju jedan od značajnih muzičkih dogadjaja sezone, potvrdio je i veliki broj prisutnih domaćih muzičara u publici, a okupljeni su po završetku koncerta odali priznanje Beku i njegovim prijateljima ustavši sa svojih sedišta i dugim aplauzom ih ispratili sa bine.

Ovo je svakako bio najposećeniji koncert na ovogodišnjem „Samrtajm festivalu“, koji je od 3. jula ugostio američku džez pevačicu Di Di Bridžvoter (Dee Dee Bridgewater), Lenu Kovačević i tri američka sastava – „Tauer of pauer“ (Tower of Power), „The New JB’s“ Freda Veslija i „Temptejšns“ (The Temptations) predvodjen Dejmonom Harisom (Damon Harris).

Povezana vest:  Masimo i Arsen pevali Beograđanima