Još pod utiskom showa “Tvoje lice zbuči poznato”, Filip Dizdar je odlučio da iskoristi, kako sam kaže, ono malo plesačkog znanja koje mu je ostalo pre nego što se zauvek izgubi. “Stvar “Travolta” je nastala jako brzo, bar ovaj kreativni deo. Moj producent Alan Dović mi je pustio demo koji je imao zarazan refren i melodija mi se zaglavila u glavi. Jedna noć izlaska, ulet i disko muziku i nastala je “Travolta”. Scenario sam jako brzo napisao, a režiju sam predao u ruke starom saradniku Mariu Mlakaru s kojim sam radio spot “Hodaš na rukama”, koji je osvojio MTV Double Platinum Award”, objasnio je Dizdar.

Povezana vest:  Radojičić: Dođite na Gitar art festival i budite odgovorni

Za kameru je bio zadužen Dragan Šiša, a u spotu je Filipova plesna partnerka Petra Hajduk, koja već duže vreme živi u Londonu gde se profesionalno bavi plesom i plesala je za svetske zvezde kao što su Lady Gaga, Cheryl Cole, Dita Von Teese i Franz Ferdinand. U videu za “Travoltu” se takođe pojavljuje i Antun Brzak i neki stari likovi iz spota “Hodaš na rukama”.

“Spot je zamišljen kao kratki film gde se većina priče iskazuje kroz ples. Za koreografiju je bila zadužena Tihana Strmecki, a stajling je radio Ivan Friščić. Da ne otkrivam previše za mene je spot skrivena priča lične pobede s elementima ljubavne priče, eto. Gledajte MTV Premijeru,” poručio je Filip Dizdar.

Povezana vest:  Ariana Grande, Miley Cyrus i Lana Del Rey predstavljaju značajnu i osnažujuću numeru posvećenu ženama!

“Gubim sve” je novi singl grupe Calido koji označava zaokret u njihovom muzičkom stilu. Iz gotovo potpunog akustičnog stila Calido se okreće novom elektronskom, odvažnijem i zrelijem zvuku i ozbiljnijoj tematici.

“Numera “Gubim sve” progovara o nedostatku sigurnosti i narušenom intimnom odnosu dvoje ljudi koji su nekada mnogo značili jedno drugom, a sada im poslednji zajednički trenuci klize kroz prste,” objašnjavaju članovi benda Calido. “Između sebe izgradili su zid i svaka bliskost je postala stvar prošlosti. Pokušavaju da zadrže poslednje lepe misli, ali ipak ne uspevaju; gube međusobnu prisnost, gube u partneru svoju sigurnu bazu, a samim time gube i deo sebe. Naposletku, najteže je priznati kraj. “

Kako kažu, “Gubim sve” je ujedno i prikaz društva u kojem živimo, društva praznih obećanja. “U svakodnevnici oblikovanoj odlukama drugih koliko god davali, nama se uvek oduzima. Želimo da promenimo situaciju i želimo da izgradimo bolji život za sve nas, ali bez iskrene želje za promenom ostajemo nemoćni. U nedostatku stabilnosti na svim poljima, osećamo unutrašnje trganje, previranje i na kraju skrhanost i tugu. U toj svakodnevnoj igri mi zapravo jedini gubimo,“ izjavili su članova sastava Calido.

Povezana vest:  Bijonsina beba najmlađa osoba ikada na Bilbordovoj listi

Autor muzike i teksta je Alan Dović, a glavi vokal izvrsna Vedrana Šlipogor. Režiju zanimljivog video spota potpisuju Jadranko Begić-Stripy uz Alana Dovića.