Rusija će imati svog predstavnika na ovogodišnjem, 62. takmičenju za Pesmu Evrovizije koje će biti održano od 9. do 13. maja u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine, prenela je ; ruska agencija Tass. Ruski predstavnik nastupiće u drugom polufinalu 11. maja, navodi Tass.

U drugom polufinalu takmičenja nastupiće i predstavnici Makedonije, Malte, Holandije, Srbije, Danske, Rumunije, Madjarske, Austrije, Irske, Švajcarske, Estonije, Izraela, Bugarske, San Marina, Litvanije, Hrvatske, Norveške i Belorusije.

Povezana vest:  Hoze Gonzales uoči koncerta u DOB-u: Sa svakim novim albumom sam širio svoje vidike

Predstavnici Crne Gore, Finske, Gruzije, Portugalije, Belgije, Švedske, Albanije, Azerbejdžana, Australije, Kipra, Slovenije, Jermenije, Moldavije, Češke, Letonije, Grčke, Islanda i Poljske nastupiće u prvom polufinalu 9. maja.

Na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije učestvovaće predstavnici 43 zemlje, a finale je zakazano za 13. maj. Pravo na direktno učešće u finalu imaju predstavnici takozvane „velike petorke“, Velike Britanije, Španije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i prošlogodišnji pobednik, odnosno predstavnik Ukrajine.

Povezana vest:  Stivi Vonder odžao tri besplatna koncerta u SAD

Organizatori navode da će redosled nastupanja učesnika biti saopšten nešto kasnije i da će tema ovogodišnjeg takmičenja biti slavljenje različitosti, dok će logo za osnovu imati namisto, tradicionalnu ukrajinsku ogrlicu od perli.

Kako je ranije saopšteno, za potrebe organizovanja Pesme Evrovizije iznajmljena je dvorana od 31.000 kvadratnih metara, uključujući i tri paviljona i 15 sala za konferencije, a iznajmljivanje je koštalo oko 1,15 miliona dolara.

Povezana vest:  Džej-Zi najbogatiji reper



Ukrajinska predstavnica Džamala pobedila je prošle godine u Stokholmu pesmom „1944“ koja govori o progonu krimskih Tatara za vreme Drugog svetskog rata, a ruski pevač Sergej Lazarev zauzeo je treće mesto pesmom „You are the only one“.

Ukrajina je 2005. već bila domaćin Pesme Evrovizije zahvaljujući pobedi pevačice Ruslane prethodne godine u Istanbulu.