Kralj elektro svinga, Parov Stelar, koji će sa svojim bendom, održati koncert u Hali sportova, 8. aprila, objavio je dve nove pesme koje će se naći na njegovom najnovijem albumu, najavili su organizatori.
Album pod nazivom “The Burning Spider” biće objavljen 21. aprila.
Pesmu pod nazivom “Step Two”, Stelar je snimio sa svojom suprugom, austrijskom umetnicom Lilja Bloom.
Lilja je multitalentovana umetnica, pevačica, dizajnerka i slikarka koja je do sada imala nekoliko samostalnih izložba. Sa Parov Stelarom počinje saradnju 2007. godine i od tada mu je muza i glavni vokal.
Takođe, muzika Parova Stelara biće deo ovogodišnje Oskar ceremonije.
Naime, pesma Booty Swing nalazi se u filmu “Florence Foster Jenkins” koji je nominovan u više kategorija uključujući i onu za najbolju žensku glumicu (Meryl Streep).
Najnovija turneja Parova Stelara “The Burning Spider Tour”u okviru koje će nastupiti i u Beogradu, 8. aprila, počinje iz Australije a zatim ide preko najvećih evropskih festivala.
Ovi nastupi biće potpuno drugačiji od ranijih i pored pesama sa novog albuma, uključivaće i ranije hitove kao i blues semplove Muddy Watersa i Lightining Hopkinsa sjedinjene u klasični Stelarov zvuk.
Kreator muzičkog pravca “Electro Swinga”, Parov Stelar sa svojim bendom konstantno nastupa širom sveta a sasvim je sigurno da će u Beogradu sve prisutne razigrati kombinacijom džeza, svinga i elektronike.
Ulaznice po cenama: 2400, 2600 i 3500 (VIP) dinara mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i kao i online preko sajtova www.eventim.rs i www.scnovibeograd.rs.

Povezana vest:  TONI CETINSKI PROSLAVIO DAN ŽENA SPEKTAKULARNIM KONCERTOM U ARENI ZAGREB