Da su itekako u stanju da pokažu ukupnoj javnosti pa i šire da organizacija jednog festivala podrazumijeva prije svega izuzetno kompleksan i kreativan proces, uz ogromnu požrtvovanost, strateško promišljanje i maštovitost,  već osmu godinu zaredom, svima nama nam, na svoj autentičan način pokazuje i dokazuje Bedem fest iz Nikšića. „Riječ je o sjajnoj prilici da tokom radne posjete Beogradu, povodom održavanja prve muzičke regionalne konferencije „Kontakt“ ukupnoj javnosti i publici predstavimo svoj rad i neko naše iskustvo kada je riječ o organizaciji festivala“. Bili su to jako podsticajni i korisni razgovori o važnim pitanjima i temama u tretiranju, polemisanju i traženju najboljih rešenja i odgovora na pitanje šta jedan festival znači za grad i jednu destinaciju u smislu kreiranja primamljive festivalske i turističko-kulturološke ponude ponude, za publiku, bendove, partnere? Koliko su zapravo manifestacioni turizam i festivali uopšte važni i nezaobilazni u kreiranju festivalske industrije i kulturološkog identiteta jednog naroda, navode iz organizacije Bedem festa.

Povezana vest:  Maćej Obara, Flat Earth Society i chuffDRONE na programu druge večeri 26. Pančevačkog džez festivala

Ono što se pokazalo kao mudro promišljen potez, na tačno pet meseci pre početka osmog izdanja Bedem festa, organizatori su, uz limenke Nikšićkog piva, crnogorsku lozu, jabukovaču i kolačiće sa logotipima partnera prisutne obradovali prvim imenima sa ovogodišnje liste izvođača, kao i  terminom  održavanja (24.-26.avgust).

Iz organizacije su nam saopštili da već nekoliko meseci jako vredno rade na pripremi i organizaciji osmog izdanja Bedem festa i da je ovogodišnja lista izvođača već završena. Izvršni direktor organizacije g-din Petar Šundić sa velikim ponosom i nadahnućem  govori o tome koliko će i ove godine Bedem fest biti originalan i autentičan. „Uvjeravam Vas da će svaka generacija posjetilaca naći svoje mjesto među drevnim zidinama starog grada Bedema za koje ni ne znate da znate, zahvaljujući pjesmi Ramba Amadeusa „Smrt popa Mila Jovovića“.

Povezana vest:  Trenuci koji se pamte - ZEMLJA GRUVA U KLUBU FEST

„Radili smo na tome da našoj cijenjenoj publici i posjetiocima i ove godine kao i prethodnih godina  ponudimo nešto drugačije, neke dobre a nažalost zaboravljene vrijednosti“. Kako i sami ističu iz organizacije „ponosni smo na činjenicu da će na osmom Bedem festu nastupiti najveći gospodin i profesor Zvonko Bodgdan koji će u autentičnom ambijentu drevnih zidinama starog grada bedema oživjeti nezaboravne trenutke Petrovaradina… Publika će na otvaranju festivala imati to zadovoljstvo da uživa u notama, stasu i glasu  g-dina Zvonka Bogdana, što samo po sebi govori o ovom festivalu i njegovoj reputaciji, navode organizatori.

Povezana vest:  Još 12 dana do kraja prve faze DJ takmičenja burn Residency!

A kao jedan poseban i magičan trenutak ovogodišnjeg, osmog po redu Bedem festa organizatori svim poklonicima muzike i kulture skreću pažnju na prvi dolazak i koncert jedne velike dive u Nikšiću, originalne i upečatljive heroine, čija muzika razgaljuje duše i dopire do utrobe – sa ponosom g-đa Bisera Veletanlić!