zdravko_colic_1Bajić snimio spot za Čolića u vinogradu Z. Živkovića

 

Režiser Darko Bajić predstavio je danas na Kalemegdanu spot za pesmu Zdravka Čolića „Kad pogledaš me preko ramena“ koji je najvećim delom snimio u Krčedinu, u vinogradu čiji je vlasnik bivši premijer Srbije Zoran Živković.

Spot – zapravo kratkometražni film snimljen profesionalnom kamerom – ljubavna je priča smeštena u milje vinograda i železničke stanice u Sremskim Karlovcima, rekao je Bajić na konferenciji za novinare u restoranu „Oh Sinema“, kojoj je prisustvovao i Živković.

Povezana vest:  Fenomenalan nastup Amadeus benda u krcatom Trokaderu

Bajić, tvorac TV serija „Sivi dom“ i „Zaboravljeni“, i filmova kao što su „Crni bombarder“, „Balkanska pravila“ i „Na lepom plavom Dunavu“, ukazao je da je spot zapravo „susret tri prijatelja koji se dugo poznaju“ – Čolića, Živkovića i njega.

Takođe je rekao da je spotom ostvario staru želju: da snimi film koji bi bio ljubavna priča, a to se do sada nije dogodilo jer mu je film bio „sredstvo da izrazi ono šta misli o vremenima u kojima živi.“

Povezana vest:  Miško Plavi vas poziva na Tokyo koncert u Mikser Houseu

Spot je sniman dva dana, a Zoran Živković je rekao da je u njemu učestvovalo 40 statista, članova kulturno-umetničkih društava iz Krčedina, Inđije i Sremskih Karlovaca.

Za potrebe snimanja, na železničkoj stanici u Sremskim Karlovcima, mestu prve scene u spotu, zaustavljen je voz „na pet minuta, što i nije tako strašno s obzirom na to koliko vozovi u Srbiji kasne“, rekao je Živković, koji je, prema Bajićevim rečima, inicirao nastanak spota.

Povezana vest:  Novogodišnji koncert Beogradske filharmonije

Darko Bajić je izjavio da se Zdravko Čolić sprema da 31. jula, koncertom na stadionu Koševo u Sarajevu, počne veliku turneju.

Prema njegovim rečima, za Čolića je taj koncert izuzetno bitan zato što je pre 32 godine na istom mestu morao da prekine koncert zbog kiše.