Predstavnica Makedonije na Pesmi Evrovizije Jana Burčeska, prema svetskim kladionicama, ima šansu od oko jedan odsto da pobedi na ovogodišnjem takmičenju, prenela je danas agencija MIA.

Za najvećeg favorite na Pesmi Evrovizije smatra se Frančesko Gabani iz Italije koji, prema kladionicama, ima 59 odsto šansi za pobedu. Drugi na listi sa navećim šansama je bugarski predstavnik Kristijan Kostov s pesmom „Beautifull mess“.

Povezana vest:  LEGENDA RONI SAJZ STIŽE U BEOGRAD 21. NOVEMBRA

Na Eurosongu Srbiju će predstavljati Tijana Bogićević s pesmom “In too deep“, a pre mesec dana kladioničari su su joj prognozirali visoko peto mesto.

Makedonka Jana Burčeska će s pesmom na engleskom jeziku „Dance Alone“ nastupiti u konkurenciji 42 takmičara na Evrosongu, koji će biti održan naredne sedmice u Kijevu.

Koeficijent makedonske pevačice na kladionicama se kreće od 101 do 151 i nije među navećim autsajderima na tom takmičenju. Najmanje šansi za pobedu se daju San Marinu i Albaniji, koja ima koeficijent 250.

Povezana vest:  Musicology festival od 24-27. jula u Beogradu

Eurosong 2017 će biti održan u Kijevu. Prva polufinala veče je 9. maja, a druga 11. maja. Finale je zakazano za 13. maj.