Učesnici ovogodišnjeg takmičenja za Pesmu Evrovizije u Kijevu intenzivno održavaju probe pred sutrašnji prvi polufinalni nastup na kojem će se takmičiti izvođači sa evropskog kontinenta, kao i Australije i Izraela.

Finale Evrosonga je u subotu, a probe su počele 30. aprila za takmičeje poznato po svojim veselim i upadljivim toaletama i često kičastim nastupima, koje je jedno od najpopularnijih evropskih televizijskih prenosa.

Povezana vest:  Prljavi inspektor Blaža promo lice APA Beer Gardena

Senku na ovogodišnji Evrosong bacila je kontroverza oko odbijanja Ukrajine da dozvoli predstavnici Rusije Juliji Samojlovoj da uđe u zemlju.

Ukrajina je kao razlog zabrane navela to što je Samojlova nastupala na Krimu koji je Rusija pripojila, a nije ušla na Krim sa ukrajinske teritorije. ; Rusija je odbila predlog Evropske radiodifuzne unije da Samojlova izvede svoju pesmu negde drugde i da se ona uživo prenosi za takmičenje i navela da će Samojlova biti ruska predstavnica na sledećem takmičenju za Pesmu Evrovizije 2018. godine.

Povezana vest:  Istaknuti švajcarski džez pijanista Thomas Duvigneau u Mikser Houseu

Ruska državna televizija „Prvi kanal“ saopštila je ranije da neće prenositi ovogodišnje takmičenje za Pesmu Evrovizije zbog zabrane ruskoj takmičarki.