Mlada Novozelanđanka balkanskog porekla (Ella Yelich-O’Connor) Lorde predstavlja drugi studijski album po nazivu “Melodrama”, koji donosi 11 novih pesama među kojima su i već objavljene “Green Light”, “Liability”, “Sober“ i “Perfect Places”.

Nakon duže pauze, Lorde je početkom marta ove godine fanovima podarila singl “Green Light“ i najavila izlazak novog albuma. Produkciju albuma potpisujuLorde, Jack Antonoff i Frank Dukes, a materijal je sniman u Jackovom stanu, i u kultnom Electric Lady Studios. Naslovnicu albuma naslikao je Sam McKinnis, a Lorde kaže kako novo izdanje govori o njenom prvom velikom raskidu veze.

Povezana vest:  Lane moje najbolja pesma Evrovizije ikada

Novo izdanje nasleđuje njen izuzetno uspešan debitantski album “Pure Heroine” iz 2013. godine kada je, tada šesnaestogodišnja, Lorde predstavila svoj debitantski singl “Royals“, koji je proputovao svet i radijske liste singlova. “Prvi album sam napravila kada sam imala 16 godina i on je prodrmao moj svet pre nego što sam bila u mogućnosti da legalno kupim pivo. Preko noći sam počela da letim svuda.  Čula sam svoje pevanje u supermarketima, toaletima… Moji najveći idoli su hteli da pričaju sa mnom ili čak da mi ogule kožu sa vrata i popiju me živu“. – rekla je Lorde o iskustvu sa prethodnim albumom.

Povezana vest:  Slučaj "Jelena" dobija novo poglavlje, opet na redu pomirenje?

U međuvremenu, Lorde je preuzela i ulogu muzičkog koordinatora i kuratora muzike za film “Igre Gladi – Sjaj Slobode“ na kome su gostovali Stromae, Haim, Tove Lo i drugi, a na ovom izdanju je i Lorde predstavila novu pesmu “Yellow Flicker Beat“ u originalu i Kanye Westovom remiksu. Početkom 2014. godine Lorde je zajedno na sceni sa britanskim dvojcem Disclosure izvela remiks verziju hit singla “Royals“ kao najavu kolaboracije sa Disclosure momcima na njihovoj pesmi “Magnets“.

Povezana vest:  Divljan uz Svi na pod u DOB-u

“Melodrama“ je album o ljubavi i raskidu, a kako i sama Lorde kaže, bilo joj je izuzetno teško da piše o ovoj temi i dodaje: “Ponosna sam na Melodramu. Ljudima će se svideti ili neće, ali bar znam da više nikada neću morati da napravim ’ozloglašeni drugi album’. Svakog dana sam zahvalna na onome čime se bavim, i da od svih života, vi ste odlučili da promenite moj“.

Izdanje Melodrama“ je  dostupno u Srbiji na servisima Deezer i Google Play.

PHOTO: Universal Music Serbia