Tony Cetinski sa optimizmom ide u Beogradsku arenu 

TONY01Hrvatski pop pevač Tony Cetinski smatra da je posle dvadeset godina karijere zaslužio da prvi koncert u Srbiji održi u punoj Beogradskoj areni, na Dan zaljubljenih, 14. februara iduće godine. 
-Odlučio sam se za to pa šta bude. Optimista sam od rođenja. Ništa me ne može previše uzdići, ali ni razočarati. Koliko god bude ljudi u Areni ja ću biti zadovoljan i daću publici svoj maksimum. A i odabrali smo odličan termin – Dan zaljubljenih, koji odgovara mojim pesmama – rekao je Cetinski. 
Pevač rodom iz Rovinja, koji se pročuo hitom „Nek’ ti bude ljubav sva“ sa kojom je predstavljao Hrvatsku na „Pesmi Evrovizije“ 1994. godine, prvobitno je planirao da krene u osvajanje Srbije zajedničkim koncertom u beogradskom Sava centru sa američkim pevačem Majklom Boltonom (Michael). 
Početkom prošle godine njihov koncert je uz brojne druge otkazan, zbog nestabilne situacije posle proglašenja nezavisnosti Kosova. Cetinski je odlučio da sada sam ponovo pokuša u Beogradu, i to umesto u Sava centru, u najvećoj dvorani u Srbiji koja prima oko 20.000 posetilaca. 
-Ova sad produkcija ne bi mogla stati u Sava centar. Za 20 godina karijere mislim da smo zaslužili Beogradsku arenu i ja i moja publika. Punio sam nedavno Zagrebačku arenu dva puta, ranije Arenu u Puli, pa sam odlučio da i beogradsku publiku počastim nečim malo većim i ozbiljnijim – kaže pevač. 
Cetinski je osim sa Boltonom, sarađivao i sa operskim pevačem Hozeom Karerasom, a sa Makedoncem Tošetom Proeskim (1981-2007) imao je regionalni hit „Lagala nas mala“. U Beograd dolazi u okviru svoje turneje „Furia Tour“ povodom aktuelnog albuma „Ako to se zove ljubav“, na kome se nalazi i duet sa srpskim muzičarem Kikijem Lesendrićem „Nemirne noći“. 
B133_1_E_2-Biće jedna operska arija i sličan program kao i u ostalim gradovima. Svaka sredina ima nešto svoje, pa ću se u jednom trenutku prilagoditi i ovom podneblju. Svi očekuju nekog gosta, ali ako ga bude, biće iznenađenje i meni samome. Ima puno njih koji bi mogli pevati sa mnom u Beogradskoj areni -kaže Cetinski. 
Po završetku „Furia Tour-a“ u Beogradu, Cetinski kaže da namerava da se bavi klasičnom muzikom do 2012. godine, kada će se vratiti ponovo sa pop-rok albumom. Dečački san da konačno snimi pravi rok album 40-godišnji Cetinski ostavlja za još koju godinu, jer smatra da „ti još više veruju ako si baš stari roker“. 
-Super su mi ‘Ej si di si’ (AC/DC), ‘U2’ i ‘Red hot ccili pepers’ (Red Hot Chili Peppers). U svetu vlada zakon velikog tržišta. Možeš snimiti pank album, jer ima dovoljno pankera koji će ga kupiti. Kod nas se teško živi od roka, a ja sam prvenstveno gledao da živim od muzike. Našao sam neku sredinu u pop-roku. Rok album ostaje za kasnije – kaže Cetinski. 

Povezana vest:  Selena Gomez provocira Justina Biebera!