Ulaznice za ovaj koncert su u prodaji po ceni od 1000 dinara, na Blagajni Doma omladine Beograda i preko Eventim mreže.

Beogradski džez festival sa ponosom predstavlja najbolja imena džez scene: jedan od najcenjenijih američkih avangardnih gitarista svih vremena, Mark Ribo (Marc Ribot), dovodi u našu zemlju najnoviji projekat The Young Philadelphians, u kome deli scenu sa velikom bas zvezdom kakav je Džamaladin Takuma (Jamaaladeen Tacuma) – dvojica omiljenih heroja naše publike u istom prostoru! Jedan od najvažnijih događaja na festivalu desiće se u petak veče, kad prava vikend zabava počinje!

Povezana vest:  PGP objavio boks set Bajage i instruktora

Evo i zašto: The Young Philadelphians odaje počast dvostrukom nasleđu – avangardnog džeza i disko muzike! Neočekivani miks počiva na harmolodičnom pank-fanku prve postave grupe Prime Time, legendarnog Orneta Kolmena(Ornette Coleman), ali i na optimističkom pulsu Filadelfijskog soula sedamdesetih. U tu svrhu, gitarista Mark Ribo angažovao je dvojicu nekadašnjih članova Prime Time – basistu Džamaladina Takumu i bubnjara Kelvina Vestona(Calvin Weston) – obojicu poreklom iz Filadelfije, kao i gudački trio, nezaobilazan za slatki ukus disko-fanka. Spajajući vizionarski džez sa stavom – što je tema ovogodišnjeg Beogradskog džez festivala – i disko zvuk, nastala je jedinstvena supergrupa koja je pravi hit na brojnim džez manifestacijama po svetu.

Povezana vest:  MUZIČKO SCENSKI SPEKTAKL TROJA, Performans zasenio beogradsku publiku

Duhovita i duboka, muzika koju nudi skup džez velikana pod vođstvom Riboa, istovremeno je zabava za dušu i telo, proslavljajući moć džeza da okuplja ljude, karakterističnu za ovaj žanr od njegovih početaka. Nema boljeg načina da proverimo gde je džez danas, nego u društvu najvećih majstora ovog zvuka!

https://youtu.be/mrtUOP8tF2A

 

Petak, 27. oktobar u 23:00 // Dom omladine Beograda, sala Amerikana

Povezana vest:  Red Bull MC Battle 2011, Traži se najbolji MC u Srbiji