Američki pevač Riki Martin izjavio je da je uverio dugogodišnjeg životnog partnera Đanija Versaćea da će se s poštovanjem odnositi prema njima u televizijskoj drami o ubistvu italijanskog modnog dizajnera, u julu 1997. godine.

Martin će igrati Versaćeovog partnera Antonija D’Amika u TV seriji „Atentat na Đanija Versaćea: Američka krimi priča“, koja će na kablovskoj televiziji FX biti prikazana u januaru.

„Osiguraću da se ljudi zaljube u tvoju vezu sa Đanijem“, izjavila je američka pop zvezda.

Martin je rekao da je s D’Amikom razgovarao u sredu, pošto je on javno kritikovao seriju zbog, kako je rekao, netačnosti.

Povezana vest:  Nezapamćeno interesovanje autora i izvođača iz Crne Gore za konkurs za festival u Tivtu 29. juna - RMF " Biser Jadrana"

Izvršni producent Rajan Marfi izjavio je da je D’Amiko možda doneo zaključak na osnovu fotografija koje su paparaci napravili tokom snimanja ispred Versaćeove kuće u Majamiju, gde je ubijen 1997. godine.

Marfi je rekao da je serija drama, a ne dokumentarac i da „treba imati poštovanje, ali napraviti je na svoj način“.

Serija o ubistvu Versaćea nastavak je njegove antologije „Američka krimi priča“, koja je počela televizijskom serijom „Narod protiv O. Džeja Simpsona“.

Povezana vest:  Drejk priznao da je bio u vezi sa Rijanom

Versaćea je ubio serijski ubica Endru Kjunanan, za koga se veruje da je pre toga ubio četiri osobe i koji je izvršio samoubistvo oko nedelju dana kasnije.

Na njegovoj meti bili su homoseksualci, a Versaće je bio jedna od retkih slavnih ličnosti koja se otvoreno izjašnjavala kao gej, u to, kako je rekao Marfi, po njih „represivna vremena“, i zbog tog političkog konteksta u naslovu serije je i upotrebljena reč atentat, a ne ubistvo.

Povezana vest:  Josipa Lisac u Sava centru nastupa 14, februara, na svoj 70. rođendan!

Taj motiv i neuspeh vlasti da zaustave ubistva, čiji uzrok, prema Marfiju, leži u homofobiji, bili su glavni razlozi zašto je odlučio da napravi seriju.

„Versaće je bio poslednja žrtva i nije morao da umre“, rekao je Marfi.

Versaćea će u seriji igrati venecuelanski glumac Edgar Ramires, njegovu sestru Donatelu Penelop Kruz, a Kjunana će glumiti Daren Kris.