Zbog velikog nevremena, zbog kojeg je otkazano treće veče Nišvilla 2017, festival će zvanično biti zatvoren u petak 18. avgusta nastupima desetak bendova na Welcome, Youth i Main binama.

Centralni događaj večeri svakako će biti nastup Darka Rundeka i njegovog sastava Apocalypso Now, a pre njih na Main stage-u će nastupiti niški sastav Jazz Adicts. U nastavku će nastupiti satav Veri Nais sa specijalnim gostom Ivanom Kurtićem, a program će zatvoriti Dj dvojac Master Flow i Loptica.  U prvom delu programa, na glavnoj bini će prvi put biti održana i modna revija uspešne niške kreatorke Jelene Dimitrijević, a u ulozi manekenki naći će se volonterke Nišvila.

Povezana vest:  Belgrade Beer Fest na BIS: Neka ponedeljak dobije pozitivu

Na Welcome stagu, koji će za ovu priliku biti na samom ulazu u Tvrđavu, odnosno na platou ispred Jazz muzeja (Hamam), posetioce Tvrđave će zabavljati sastav Bennz Brickman, a dok će se na Youth bini (preko puta Salona 77) predstaviće se učesnici Nišville programa “Jazz for Kids”.

Ulaz je slobodan za sve koji poseduju ulaznice za subotu 12. avgust, kao i za publiku Nišvilla sa narukvicama za četvorodnevni komplet, drugi polukomplet – žuta narukvica i dnevna narukvica za 12. avgust (crvena ) za druga dva dana i ,  a karte  će moći da se kupe kako u pretprodaji tako i na samim ulazima u glavni festivalski prostor.

Povezana vest:  Divlje jagode na koncertu 25. aprila predstaviće svoj 13. studijski album, Zele obećava žestok koncert u mts Dvorani i zanimljive goste

Zahvalnost gradonačelniku

Nišvil se zahvaljuje gradonačelniku  Darku Bulatoviću na pomoći jer je spasio festival od skandala  u trenutku otkazivanja najznačajnijeg sponzora – Naftne Industrije Srbije i ličnim angažovanjem obezbedio podršku drugih sponzora u iznosu od 4 miliona dinara. U istoriji festivala dugoj 23 godine, nijedan gradonačelnik do sada nije obezbedio ni jednog sponzora.  Nišvil ističe da je  gradonačelnik Darko Bulatović pomogao i drugoj najznačajnijoj gradskoj manifestaciji – Filmskim Susretima, obezbedivši sponzore u istom iznosu kao što je to bio slučaj i sa Nišvilom. Nišvil se nada da će na takvu pomoć gradonačelnika moći da računa i najstarija niška manifestacija – Horske svečanosti (zbog koje je Letnja pozornica i sagrađena), kako bi ta tri gradska kulturološka brenda još više unapredila kulturnu ponudu ne samo Niša i regiona, već i čitave Srbije.

Povezana vest:  Tom Džons želi da proveri da li ima crne pretke