Irska grupa „Ju tu“ (U2), gotovo 35 godina vodeći rok sastav, spremna je da danas otkrije delić svog novog albuma. Irski rokeri saopštili su da će „Blackout“, jedna od numera sa novog albuma „Songs of Experience“ izaći danas.

Medjutim „Blackout“ je samo tizer, a glavna pesma sa njihovog 14. albuma biće objavljena 6. septembra „You’re the Best Thing About Me“. Album „Songs of Experience“, nastavak je albuma iz 2014. „Songs of Innocence“ koji je velikim delom inspirisan detinjstvom pevača Bona Voksa u predgradjima Dablina.

Povezana vest:  Novogodišnji gala koncert Dečje filharmonije

Grupa, a pre svega pevač Bono, angažovana je u odbrani ljudskih prava. Oni su objasnili da je većina pesama snimljena prošle godine ali su odlučili da odlože objavljivanje albuma posle pobede Donalda Trampa u trci za Belu kuću.

-Glavni deo je bio napisan do početka 2016. ali sada, mislim da ćete se složiti da je svet vrlo drugačiji – rekao je ove godine Edž, gitarista grupe za časopis Roling Stoun.

Povezana vest:  Umro osnivač rokenrola Čak Beri

On kaže da „izgleda kao da je klatno naglo promenilo smer“. Bono je rekao za časopis u drugom intervjuu da U2 žele da skrate album i da su smatrali da je dobra ideja da se vrate u studio i da krenu sa izmenama.

U2 takodje želi da objavi album na tradicionalniji način od albuma „Songs of Innocence“, koji je bio debakl.

Kompanija Epl, da bi promovisala proizvod besplatno je snimila album na naloge pola miliona korisnika Ajtjunsa. Čak su i obožavatelji grupe U2 koji bi nabavili album u svakom slučaju bili šokirani načinom kako je Epl galantno podelio taj album.

Povezana vest:  Najprodavaniji singlovi i albumi u Velikoj Britaniji

Numere sa novog albuma izaćiće tokom turneje kojom će U2 u severnoj Americi proslaviti 30 godina od izlaska njihovog albuma „The Joshua Tree“, koji je po mišljenju kritičara lansirao taj sastav medju najveće zvezde svetske muzike.