dino_dvornikKroacija rekords priprema posvetu Dini Dvorniku

 

Diskografska kuća „Kroacija rekords“ (Croatia Records) najavila je da će 20. avgusta na dan rođenja pop muzičara Dine Dvornika (1964-2008) u Hrvatskoj objaviti njemu posvećen koncertni DVD i CD „Kontra regula – Tribute to Dino Dvornik“.

„Ovo jedinstveno izdanje donosi snimak velikog istoimenog koncerta u čast Dvorniku održanog u juna 2009. godine u Splitu. Uz apsolutno veličanstvenu atmosferu, najveće hitove koje je Dino proizveo tokom dugogodišnje karijere izvele su njegove bliske kolege“, saopštila je „Kroacija rekords“.

Povezana vest:  Miley bi želela da izbriše svoju prošlost

Kako je najavljeno, prvi singl biće „Rušila sam mostove od sna“ u izvođenju Josipe Lisac i Džibonija, a na DVD-iju i poklon CD-u su Dvornikove pesme koje su na koncertu otpevali Mario Huljev, Din (Dean) Dvornik i bend „Kineski zid“, Neno Belan, Nina Badrić, Davor Gobac, Ivana Kindl i drugi.

Poznat na prostoru bivše Jugoslavije kao pevač hitova „Zašto praviš slona od mene“ i „Ti si mi u mislima“, Dvornik je umro u snu 7. septembra 2008. godine u svojoj kući u Zagrebu, usled prekomerne doze tableta za smirenje i protiv depresije.

Povezana vest:  Guardian proglasio Summer3p jednim od najživopisnijih festivala u Evropi