Nakon izuzetno uspešne svetske turneje 2016/2017, u okviru promocije njihovog 16. studijskog albuma The Book of Souls, IRON MAIDEN ponovo kreće na put u 2018., s nizom arena i festivalskih nastupa po Evropi. Svoju novu turneju, pod nazivom: Legacy of The Beast započeće u Talinu, u Estoniji 26. maja, a završiti u O2 Areni u Londonu 10. avgusta 2018. Legendarni sastav posetiće Zagreb 24. jula 2018.

Kompletan raspored evropske turneje možete pogledati na ironmaiden.com, a očekuje se da će se nastaviti i u 2019.

Povezana vest:  Justin moli Selenu da mu pomogne!

Koncept turneje “The Legacy Of The Beast” inspirisan je Maidenovom istoimenom mobilnom igrom i stripom, a pozornica i scenografija će obuhvatati niz različitih, ali međusobno povezanih „svetova“, koji će, u cilju postizanja raznolikosti, pratiti set listu velikog broja hitova iz osamdesetih godina i pregršt iznenađenja s kasnijih albuma.

Menadžer Maidena, Rod Smallwood detaljnije objašnjava:

“Kao što naši fanovi znaju, pratimo određeni ciklus turneja otkad su se Bruce i Adrian ponovno pridružili Maidenu, kombinujući turneje na kojima sviramo muziku s novih albuma i tzv. “History/Hits” turneje. Mi uživamo u radu na ovaj način iz mnogo razloga, između ostalog i zato što bend ima priliku da svira kako nove tako i starije hitove, za koje znamo da publika uvek želi da ih čuje.”

Povezana vest:  Šeril Kol okončala brak SMS porukom

“Temu ove “History/Hits” turneje odlučili smo da baziramo na nasleđu imena “Legacy Of The Beast”, koje savršeno služi svrsi, dajući nam prostor da budemo kreativni i dobro se zabavimo, posebno s Eddiejem! Trenutno ne želim previše da otkrijem ali radimo na nekoliko različitih scenografskih setova, a sve u skladu s tradicijom Maidena pa se nadamo da ćemo priuštiti našim fanovima fantastičan doživljaj.”

Povezana vest:  Harry napušta One Direction, obožavateljke u šoku!

Prodaja ulaznica za većinu koncerata počinje u petak 24. novembra. Za više informacija molimo vas da posetite IronMaiden.com. Kao uvek, postojaće i ekskluzivna pretprodaja za članove Fan Cluba, koja počinje u ponedjeljak 20. novembra.

Ulaznice za koncert u Zagrebu potražite putem linka www.eventim.hr od 24. novembra 2017.