Lady_Gaga_11Lejdi Gaga nominovana u 13 kategorija za MTV nagrade

 

Pevačica Lejdi Gaga (Lady) nadmetaće se u 13 kategorija za nagrade za najbolji muzički video koje će televizija Em-Ti-Vi (MTV) dodeliti u septembru. Lejdi Gaga je između ostalog nominovana za najbolji pop video spot, najbolji ženski video i najbolji dens video, saopštio je danas Em-Ti-Vi.

Ona je ujedno prva pevačica dva puta nominovana u kategoriji muzički video godine, sa „Bad Romance“ i „Telephone“ u kojem gostuje pevačica Bijonse (Beyonce).

Povezana vest:  Pomama za koncert Tonyja Cetinskog u Nišu

Prvi iza Lejdi Gage po broju nominacija je reper Eminem koji će se takmičiti u osam kategorija. Spot za njegovu numeru „Not Afraid“ je pretendent na nagradu muzički video godine. Eminem će biti u trci i u kategorijama najbolji muški video i najbolji hip-hop video. Pored Lejdi Gage i Eminema, među nominovanima za muzički video godine su i grupe „Florens end d Mašin“ (Florence and the Maćine) („Dog Days Are Over“) i „30 Sekonds tu Mars“ (Seconds To Mars) („Kings and Queens“) kao i reper B.o.B. („Airplanes“).

Povezana vest:  Marina Tadić i Marko Đurovski snimili pesmu "Sama"

Za nagradu za najbolji ženski video u trci uz Lejdi Gagu su Kejti Peri (Katy Perry) sa „California Gurls“, Keša (Kesha) sa „Tik Tok“ i Tejlor Svift (Taylor Swift) sa „Fifteen“. Ašer (Usher) („OMG“), Džejson Derulo (Jason) („In My Head“), Drejk (Drake) („Find Your Love“) i B.o.B. („Airplanes“) biće konkurenti Eminemu u kategoriji najbolji muški video spot. Među pretendentima na nagradu za najboljeg novog izvođača je 16-godišnji pevač Džastin Biber (Justin Bieber).

Povezana vest:  MUZIČKI GENIJE LAJKO FELIX U MIKSER HOUSEU 28. DECEMBRA

Dodela je zakazana za 12. septembar u Amfiteatru Gibson u Los Anđelesu i imaće direktan prenos na Em-Ti-Viju.