Edicija „50 originalnih hitova“ donosi nezaboravne pesme jednog od najpoznatijih i najtiražnijih pevača narodne muzike – neponovljivog Halida Muslimovića.

Poznat i kao Plavi čuperak njegove pesme urezane su duboko u kolektivnu memoriju. Svoju prvu singlicu „Amela“/“Čuvaj prvu ljubav“ objavio je sada već daleke 1982. godine, a već iduće godine objavljuje album prvenac „Amela, ti i ja“ u saradnji sa kompozitorom i aranžerom Borom Višnjičkim, nakon čega kreće Halidov strelovit uspon – pesma „Oj, jarane , jarane“ danas je evergreen, a u ono vreme izazvala je pravu muzičku revoluciju. Halid Muslimović do dana današnjeg niže samo uspehe, a osamnaest objavljenih albuma najbolje svedoče o kakvom sjajnom pevaču je reč.

Povezana vest:  Provalio u kuću Selin Dion

Kako je to lepo sročila Vesna Tasić u predgovoru ovom sjajnom izdanju: „Životna priča Halida Muslimovića je priča o uspehu i ostvarenju snova.“ I upravo je to najbitnije, ostvarenje snova uprkos svim nedaćama, koje nekoga mogu snaći na tom putu – retki znaju suvereno svoju priču dovesti do zacrtanog cilja i napraviti tokom tog životnog putovanja i puno više – tu se krije Halidova veličina, uzdigao se poput feniksa i danas ima svoju produkcijsku kuću Halix-Feniks Way kao potvrdu svoje upornosti.

Povezana vest:  Atomsko sklonište ovog vikenda u klubu Fest

Svi njegovi hitovi, „Mene je učilo vrijeme“, „Nemoj tako, hej sviraču“, „Hej, ljubavi, u dalekom gradu“, „Nije mene dušo ubilo“, „Slušaj majko moju pjesmu“, „Hej, kafano, neću više“, „Znam, za sve sam kriv“ i ostali evergreeni koji su pronašli svoje mesto na kompilaciji „50 originalnih hitova“, živeće večno. No, Halid marljivo stvara i dalje pa su se na kompilaciji našle i njegove dve najnovije pesme – „Jesenje lišće“ i „Dunjo moja“, koje dokazuju da nam ovaj pevač ima još ima mnogo toga da prenese svojim pesmama.

Povezana vest:  Preminuo suprug i menadžer Selin Dion

Ova kompilacija definitvno će pronaći put do svih ljubitelja Halidovog opusa, kao i onih koji jednostavno žele da uživaju u stvaralaštvu ovog velikana narodne muzike, i prvog koji je u narodnu muziku uneo elemente rocka – hrabri potezi čine velike umetnike.