Aleksandra Kovač gošća na koncertu Bajage i Instruktora

017 BajagaPop kantautorka Aleksandra Kovač sa svojom obradom hita „Poljubi me“ biće gošća jednog od slavljeničkih koncerata Bajage i Instruktora 28, 29. i 30. decembra u Sava centru u Beogradu, povodom 25 godina postojanja benda.
-Kada me Bajaga zvao da budem gost, jedva sam čekala da budem deo čarobne atmosfere (njegovog koncerta). ‘Poljubi me’ je jedna od najboljih balada ikad napisanih i moja omiljena Bajagina – kaže Kovač.
Momčilo Bajagić kaže da je do gostovanja došlo jer se dosta dugo zna sa porodicom Kovač. Aleksandra i Kristina su pevale prateće glasove na albumima poput „Muzika na struju“ (1993) i „Ni na nebu ni na zemlji“ (1994). 
-Sa njihovim ocem Batom Kovačem sam sarađivao dosta godina, a Aleksandru i Kristinu sam upoznao kad su bile devojčice, dok sam svirao u Ribljoj čorbi, a one išle u osnovnu školu. Njih dve su obradile Strah od vozova na svom prvom albumu. Zvao sam Aleksandru i pitao da li bi došla na koncert i izvela ‘Strah od vozova’, ali je ona rekla ‘imam drugu ideju, ajde da otpevam ‘Poljubi me’ – objašnjava Bajaga.
Vatreno krštenje svirajući klavijature i pevajući „Poljubi me“ sa Instruktorima Kovač je imala krajem novembra na dva koncerta u Zagrebu, pred 12.000 posetilaca dvorane „Dražen Petrović“. 
-Aleksandra se spremila kod kuće, imala je možda dve-tri probe, gde je otprilike rekla momcima šta da sviraju. Nije mnogo promenila pesmu, ali je dala neki svoj pečat. Njena verzija ‘Poljubi me’ je baš u jednom onako interesantnom aranžmanu, koji se meni baš dopada. Mislim da su Zagrepčani otkacili za njom, a da će i Beograđani. Uostalom, ona je jedna od naših najboljih pevačica – smatra Bajaga.

Povezana vest:  Zana – 30 godina tradicije