Dečiji hor Čuperak i Zoran Živković i Lazar Ilić iz benda Deca loših muzičara (DLM) počeli su zajednički rad u studiju na novoj verziji pesme „Dobar dan“.

„Veoma mi se dopada projekat Deca pevaju rokenrol zato što pravi neki izbor za decu koja rastu, da mogu u tim ranim godinama da otkriju šta im se u stvari dopada i da je ovo isto jedna od mogućnosti, a ne samo ono što postoji na TV-u i na estradi. Dopada mi se što je zajednički rad sa horom u isto vreme i spontan i ozbiljan. Bilo je zadovoljstvo raditi sa Cecom i decom. Jedva čekam da čujem finalni rezultat saradnje “, izjavio je Zoran Živković Žika, basista benda Deca loših muzičara i jedan od autora pesme „Dobar dan“.

Povezana vest:  KKN, Rambo, SARS na festivalu Sedam jezera

„Zaista još jednom sjajno iskustvo. Dajemo izbor deci i mogućnost da čuju nešto drugačije. Ovo je saradnja je sa bendom Deca loših muzičara, a moji ‘Čuperci‘ su ipak „deca dobrih loših muzičara “, kaže Svetlana Ceca Milić, koja vodi Dečiji hor Čuperak.

„Uživao sam u druženju sa decom. Iznenadilo me je koliko su mali, a opet u isto vreme profesionalni tokom snimanja. Lepo smo radili zajedno, ali je pre svega bio super provod“, izjavio je Lazar Ilić Laki, gitarista benda Deca loših muzičara.

Povezana vest:  Sutra je istorijski dan u Nišu!

Deca su se takođe silno zabavljala snimajući pesmu zajedno sa Žikom i Lakijem u studiju koji se nalazi u njihovom rodnom gradu Kikindi.

Pesma „Dobar dan“, koja će biti završena u naredne dve nedelje, treća je u nizu numera koje će naći na izdanju „Deca pevaju rokenrol“, gde će poznate rokenrol pesme obrađivati dečiji hor Čuperak u saradnji sa njihovim autorima. Prethodno su snimljene pesme „Neukusu treba reći NE“ sa Dušanom Kojićem Kojom (Disciplin A Kitschme) – https://youtu.be/ZzNMTOpN1r4, kao i „Wartburg Limuzina“, koju je Vladimir Radusinović Radule iz benda Atheist Rap sa Dečijim horom Čuperak snimio krajem prošle godine (možete je čuti ovde – https://youtu.be/-P—VHCubI)

Povezana vest:  U prodaji još samo 100 kompleta ulaznica za Novogodišnji Central Dance Event

Tokom projekta „Deca pevaju rokenrol“, deca iz hora Čuperak će kroz rad u radionicama sa eminentnim rok autorima učestvovati u kreiranju novog muzičkog dela, a snimanje numere u studiju, kao i izvođenje uživo, biće zanimljivo i dragoceno iskustvo za njih, koje će, smatramo, uticati na proširivanje i razvoj njihovog muzičkog obrazovanja.

Autori projekta „Deca pevaju rokenrol“ su Aleksandar Pavlić (Digimedia PR) i Branislav Radovanović (osnivač i umetnički direktor Međunаrodnog bijenаla umetničkog dečjeg izrаzа – BUDI, urednik dečjeg programa Kulurnog centra Pančeva). Projekat su ovoj (drugoj) fazi podržali Ministarstvo kulture i informasanja Republike Srbije, Kulturni centar Pančeva, Hor Čuperak i Digimedia PR.