vlada-divljanPočinje Šabački letnji festival!

 

Tradicionalni Šabački letnji festival uz besplatan ulaz za posetioce počinje večeras na prostoru stare tvrđave na obali Save, a glavne zvezde biće 10. avgusta Vlada Divljan i 11. avgusta zagrebački rokeri Hladno pivo.

Koncert u Šapcu u utorak od 22.30 odlična je prilika da posetioci iz tog dela Srbije vide na delu Divljana i njegovu Nevladinu organizaciju u trenutku kad se navršava trideset godina beogradskog novog talasa i njegovog nekadašnjeg benda Idoli.

Povezana vest:  Vasil Hadžimanov Band održaće beogradsku promociju albuma "Keyf" 11. oktobra u BitefArtCafe klubu

VIS Idoli osnovani su na dan kada su održali prvu probu 1. marta 1980. godine u Beogradu, i uskoro su sa Električnim orgazmom i Šarlo akrobatom postali vodeća snaga beogradskog novog talasa, zahvaljujući zajedničkom albumu „Paket aranžman“ (1981).

Hladno pivo posle sjajnog koncerta nedavno u Nišu vraćaju se za još jedan premijerni nastup u Srbiji, ovog puta u sredu od 22.30 u Šapcu.

Povezana vest:  Christian Scott na Nišvilu

Frontmen Mile Kekin poručuje da se momci iz Hladnog piva vesele još jednom susretu sa srpskim fanovima u njima sve dražim rustičnim prostorima, kao prošle godine na Petrovaradinskoj tvrđavi (Exit) i u junu u Niškoj tvrđavi, koji su se odlično pokazali što se tiče zvuka i atmosfere.

-Obožavamo stare historijske prostore. Iskustvo nam je pokazalo da i tu Hladno pivo lijepo paše. Kao i u Nišu i u Šapcu ćemo se potruditi da odsviramo megamiks pjesma koje ljudi inače najviše vole čuti – najavljuje Mile.

Povezana vest:  BEND NEURO, PROŠLOGODIŠNJI POBEDNIK JELEN DEMOFESTA, PRVI NA MTV LISTI DOMAĆICA