Jedna od najpoznatijih i najuspešnijih pevačica narodne muzike 70-ih, 80-ih i 90-ih godina, čiji se večni hitovi i danas rado i često pevaju, gospođa Nada Obrić, boravila je u Zagrebu u sklopu promocije svog novog izdanja „50 originalnih pesama“. Reč je o trostrukom CD-u koji donosii najveće hitove jedinstvene Nade. Tom prilikom ona je posetila Novu ploču u centru Zagreba, te se potom susrela sa nekadašnjim istaknutim urednicima u Jugotonu, Dubravkom Majnarićem, Sinišom Škaricom i Đorđem Kekićem, bivšim predsednikom uprave Croatia Recordsa Miroslavom Lilićem, kao i sadašnjim direktorom, Želimirom Babogredcem. Tokom šetnje Zagrebom, Nadu su susretali ljudi, pozdravljali je i poželeli joj dobrodošlicu.

Povezana vest:  Hor Viva Vox održao koncert u zgradi UN u Njujorku

Nada Obrić u društvu kćerke posetila je i prostorije Croatia Recordsa gde se upoznala sa mladim, kreativnim ljudima koji danas rade u najvećoj diskografskoj kući. U velikom studiju Croatia Recordsa i CMC televizije vidno ganuta i uzbuđena toplom dobrodošlicom i susretom posle 30 godina sa svojom diskografskom kućom, učestvovala je u predstavljanju izdanja „50 originalnih hitova“ objavljenog u izdanju Jugoton – Croatia Recordsa.

Na predstavljanju su govorili direktor Želimir Babogredac, urednici izdanja Natalija Cajić i Petar Pečur, voditeljka promocije Klaudija Čular, te dugogodišnji direktor u Jugotonu Mirko Bošnjak, kao i urednik Dubravko Majnarić. Svi su se prisetili raznih anegdota u radu sa legendarnom pevačicom. Ovom prilikom Nadi Obrić uručeno posebno priznanje za izuzetan doprinos diskografiji. Posebna gošća na predstavljanju izdanja bila je Nadina prijateljica Tereza Kesovija.

Povezana vest:  Šakira odbila da prognozira rezultat subotnjeg el klasika

Duboka emocija pokreće i danas želju za slušanjem tih pesama. Tako je od 1971. godine kada je za Jugoton snimila pesmu Neću da plačem, a već sledeće Neću drugu ljubav, pa do danas. Nizali su se večni, svevremenski hitovi poput „Dugo te dugo očekujem“, „Bolna ti ležim“, „Ima li nade za nas dvoje“, „Tri godine“, „Imala sam ljubav jednu“, „Sjećanje na tebe“ „Oprosti ljubavi moja“ i mnogi drugi, koji su joj doneli titulu najtiražnije pevačice sa zlatnim pločama. Nada je pesme birala pažljivo. U svaki stih unela je osećanja i intuiciju. Nijednu pesmu nije otpevala, ako je istinski nije osetila i doživela. Trostruki CD nova je antologijska zbirka, lirska i poetična, a opet snažna i bogata, koja donosi 50 najleših pesama Nade Obrić.

Povezana vest:  Samoubistvo pevača grupe Ou Est Le Swimming Pool na rok festivalu u Belgiji

Fotograf: Nikola Knežević