Letu_stukeLetu štuke i Pekinška patka na manifestaciji “Dani piva” Zrenjaninu

 

Sarajevski rok sastav Letu štuke nastupiće uveče 25. avgusta ispred legendarne novosadske pank grupe Pekinške patke, glavnih zvezda prve večeri „Dana piva“ u Zrenjaninu!
Nastup u sredu od 21:00 na zrenjaninskom Žitnom trgu, gde besplatne svirke na „Danima piva“ tradicionalno svako veče privuku na hiljade i hiljade posetilaca, sjajna je prilika za sastav frontmena Dine Šarana da se prvi put predstavi publici u ovom delu Srbije.
Letu štuke dolaze u trenutku dok pripremaju svoj treći album, željno iščekivani naslednik regionalno uspešnih „Letu štuka“ (2005) i drugog albuma „Proteini i ugljikohidrati“ (2008), a njihov glavni autor Šaran ove godine je postao poznat i kao tvorac „Munje i groma“(Thunder and Lightning), pesme sa kojom je do finala „Pesme Evrovizije“ došao Vukašin Brajić predstavljajuci Bosnu i Hercegovinu u maju u Oslu.
Pesma „Mali“ sa „Proteina i ugljikohidrata“ dobila je i spot snimljen prošlog marta na prvom samostalnom koncertu Štuka u Beogradu, gde su u Domu omladine gosti bili njihovi veliki postovaoci srpski glumci Žika Todorović i Sergej Trifunović. Treći fan Letu štuka je glumac Branislav Trifunović vlasnik  proročanskih reči:
-Letu štuke su najveći ex-Yu bend. Oni koji nisu obavešteni o tome nadam se da će uskoro biti.
Da ovakva hvala za Letu stuke nije ni najmanje preterana, i da je Sarajlijama svakako mesto na „Danima piva“, svedoče reči Darka Rundeka, koji je na njihovom prvom albumu, snimio sa Šaranom duet „Sunce“:
-Meni su Letu štuke autorski najjači bend koji se pojavio u ovom stoljeću zapadno od Pekosa. Dino Šaran je izuzetan tekstopisac. Prati ga bend dobrih jarana, srcano i kompetentno. Tko ih još nije upoznao, vrijeme je da ih upozna.
Dakle, poslušajte savet Rundeka i dođite na Letu štuke, a posle njih sledi legendarna Pekinška patka, koja se ove godine okupila da proslavi tri decenije od kultnog pank singla „Bila je tako lijepa“. Patka je krajem juna održala spektakularno dobre povratničke koncerte u Beogradu i Zagrebu, napunivši prvo baštu Studentskog kulturnog centra, a potom i klub Bugulu. Naravno uz prevladavajuće hvalospeve publike i kritike.

 

Povezana vest:  Plasido Domingo izazvao oduševljenje publike u Beogradu