Klavijaturista Instruktora Saša Lokner svira pre Pola Janga 

sasa_loknerKlavijaturista Bajage i Instruktora Saša Lokner biće predizvođač na koncertu engleskog soul pop pevača Pola Janga (Paul Young) 17. februara u Sava centru u Beogradu. 
-Sviraću jedno pola sata, standardan moj repertoar. Jedan deo biće moje numere iz projekta ‘Naos’ koji sam radio sa Lazom Ristovskim, drugi deo sa mog albuma ‘Evropa elektro ekspres’ (2004 – PGP RTS), a treći deo nešto najnovije što trenutno radim – izjavio je Lokner. 
Nastup na beogradskom koncertu Pola Janga, za Loknera predstavlja posebno zadovoljstvo, jer izuzetno ceni pevača, poznatog po svetskim hitovima „Wherever I Lay My Hat (That’s My Home)“, „Come Back and Stay“ i „Everytime You Go Away.“ 
-On je za mene jedan do velikih pevača, ne samo osamdesetih kada je bio na vrhuncu popularnosti. Pamtim ga po specifičnom i nežnom glasu i ugođaju. To što on radi je vrhunska pop muzika! Uvek mi je drago čuti da takvi tipovi i dalje rade, a posebno se radujem što ću imati priliku da ga upoznam – dodao je Lokner. 
Koncert Pola Janga u beogradskom Sava centru 17. februara organizuje Multimedia Concerts. 
Loknera u međuvremenu očekuju tri slavljenička koncerta sa Bajagom i Instruktorima 28, 29. i 30. decembra u Sava centru, povodom 25 godina benda.
-Ima nekih pesama za koje ćemo iskoristiti ta tri koncerta da ih odsviramo. Sava centar nije Beogradska arena gde moraš voditi računa da publika na tribinama tapše. Biće to koncerti gde se sedi i sjajna prilika za neke pesme koje se iz nekih razloga nisu puno slušale, kao ‘Golubica’…Sada je prilika da ih dobro uradimo uživo – najavljuje Lokner.
Kupci ulaznice za slavljeničke koncerte (1.500 i 1.700 dinara) uz nju dobijaju jedinstven poklon – primerak rematerizovanih albuma Bajage i Instruktora. Uz kartu za prvo veče sleduje „Pozitivna geografija“ (1984), za drugo „Sa druge strane jastuka“ i za treće „Jahači magle“. Lokner ne skriva da je impresioniran i iznenađen koliko dobro zvuče remasteri.
-Od kako slušam remastere otkrivam kako ima divnih trenutka, posebno na ‘Jahačima magle’! Čuje se svašta, dugo ih nisam slušao i baš sam se prijatno iznenadio, posebno zvukom, produkcijom…mada smo znali i onda da će biti odlična ploca, jer smo je radili natenane u idealnim uslovima. Ima sjajnih momenata, posebno ‘442’ – nastavio je Lokner.
Uz to klavijaturista Instruktora očekuje da će i u narednih pet godina njegov bend održati visoke pozicije na muzičkoj sceni u regionu (a i šire). 
-Mislim da ćemo u idućih pet godina razbiti! Bajaga je u dobrom fazonu, jer nekoliko novih pesma koje je napravio su zaista odlične. Ove dve-tri pesme koje sam čuo zaista su obećavajuće. Mislim da smo što se tiče uspeha bar narednih pet godina mirni – kaže Lokner.

Povezana vest:  Koncert grupe EMANUIL u nedelju., 14. novembra na Akademiji, u Velikom klubu Dark Night by DJ Gavra