Bedndovi i estradne zvezde poreklom iz Leskovca nastupiće sutra u leskovačkom sportskom centru „Dubočica“ a prihod od prodaje karata namenjen je fondu iz kojeg će se graditi koncertna dvorana.Na koncertu „Koncertom do dvorane“ pevaće Amadeus i Tropiko bend, zatim, Steva Anđelković, Milan Dinčić Dinča, Sonja Kocić i Miša Wizard, kao i mladi leskovački talenti Isidora Mitić (Pinkova zvezdica), reper Delkor, Maki Amajlija i grupa Casperi.  To je prvi zajednički koncert pevača koji su karijere počeli u Leskovcu. Specijalni gost koncerta, koji počinje u 20 sati je frontmen grupe „Piloti“ Kiki Lesendrić. Koncert organizuju internet portal „Jugmedia“ i Turistička organizacija Leskovac, uz podršku grada.

Povezana vest:  Glas Ne Žice i Sun, Moon and Stars


„Na ideju donatorskog koncerta, došli smo tokom rada Jugmedie na serijalu od pet dokumentranih filmova ‘Dominacija’, čiji je moto bio da se kaže da je Leskovac danas, u muzičkom smislu, ono što je Sarajevo bilo u vreme Jugoslavije. Zapravo, da se ukaže na činjenicu da je Leskovac decenijama rasadnik muzičkih talenata“, rekao je za Betu zamenik urednika Jugmedie i autor serijala Dragan Marinković.

Povezana vest:  Veliki povratak Aerosmita, novi album u avgustu

„Naši pevači u Beogradu shvatili su da Leskovcu treba koncertna dvorana i hvala im na tome“, kazao je predsednik turističke organizacije Nebojša Kocić.

Leskovac je za rekonstrukciju Doma vojske sa koncertnom dvoranom konkurisao sa projektom prekogranične saradnje čiji se ishod očekuje, podsetio je Kocić i dodao da je koncert povod da se jave i drugi donatori, društveno odgovorni, kako bi se prikupilo što više novca.

Povezana vest:  Gejbrijel odsutan sa ceremonije za Dženesis

Cena karte za koncert je 300 dinara, a sav prikupljen novac biće deponovan na namenski račun, otvoren samo za donacije za dvoranu.

Foto: Antonio Ahel/ATA Images