GucaJoš nema gužve u Guči

 

 

Na jubilarnom 50. dragačevskom saboru trubača, koji je počeo u petak uz više prigodnih svečanosti, gužvi još nema, a policijska kontrola je pojačana. Već na početku, pre nego što je sabor proglasio otvorenim, ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, ocenio je da je Guča i sve ono što se oko nje događa, jedna od najvećih razvojnih šansi Srbije, uz napomenu da su „koridori, koridori, ali da i sabor ima značajno mesto u planovima za budućnost.“

Ministar Mrkonjić je prisustvovao i otvaranju raskrsnice sa kružnim kretanjem na ulazu u varošicu, gde je otkriven i spomenik Desimiru Perišiću, pobedniku Prvog sabora održanog 14.oktobra 1961.godine. Spomenik je otkrio Desimirov praunuk, sedmogodišnji Veljko, koji je odsvirao i nekoliko melodija na trubi. Ovom događaju prisustvovao je i Dragan Jovanović, kapelnik pobedničkog orkestra na Prvom saboru održanom pre pola veka, koji je trajao samo jedan dan i na njemu su nastupila četiri orkestra sa 21 trubačem.

Povezana vest:  Andy Pavlov topi naša srca

-Svi su bili iz Dragačeva, a predvodili su ih Srećko Obradović iz Rtiju, Dragiša Kovačević iz Graba, Desimir Perišić iz Goračića, koji je proglašen za najboljeg trubača, a ja sam predvodio najbolji orkestar – izjavio je Jovanović, koji se danas jedini u čitavom Dragačevu bavi starim potkivačkim zanatom.

Svi putni prilazi Guči, posebno onaj najprometniji, preko planine Jelice od Čačka u dobrom su stanju. Motorizovani posetioci sabora imaće na raspolaganju parkinge na povrsini od oko 12 hektara. Za automobile se plaća 1.000,a za autobuse 3.000 dinara, a karta važi za svih deset saborskih dana.

Povezana vest:  Novi album Discipline traje duže na CD-u

Praćenje svih programskih sadržaja, među kojima je i koncert Gorana Bregovića, u sredu,18. avgusta, je besplatno.

Ugostitelji obećavaju da njihove cene neće biti mnogo veće od prošlogodišnjih.

Do sada je za praćenje jubilarnog sabora akreditovano oko 200 domaćih i inostranih novinara.

Sva važnija saborska događanja prenosiće TV Pink, pri čemu će biti angažovano 12 kamera.

Povezana vest:  Rod Stjuart osmi put otac

Sedamnaestogodišnja zvijezda, koja je vrlo često na meti kritičara zbog svoje oskudne ođeće i seksi nastupa, nedavno je izjavila da želi biti uzor mladima, no hoće li to uistinu biti, pokazat će vrijeme i njezini postupci. Plastična operacija joj svakako ne ide u prilog.