trubaciU Guči počinju prva trubačka takmičenja

 

Na 50. jubilarnom Dragačevskom saboru trubača u Guči danas počinju prva trubačka takmičenja koja će se održavati u pet kategorija.

Prvo će večeras u 18 časova nastupiti šest pionirskih i 12 omladinskih orkestara koji će se nadmetati za prvu trubu, a sutra u 16 časova održava se polufinalno takimčenje 17 orkestara od kojih će se šest plasirati u finale.

Povezana vest:  Roling Stonsi objavili kompilaciju i najavili koncerte

Sutra u 21 sat održaće se prvo svetsko takmičenje trubača na kome će učestovati 15 orkestara a Srbiju će predstavljati prošlogodišnji pobednici Dragačevskog sabora Dejan Petrović iz Užica i Ekrem Mamutović iz Vranja.

Kako je izjavio predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović, finale finala je na programu u  subotu u 20 časova, prvi put u večerenjm terminu, kada će se 16 orkestara nadmetati za ovogodišnjeg pobednika i zlatnu trubu jubilarnog sabora.

Povezana vest:  Kralj Čačka 22. decembra u Domu omladine Beograda

Danas će prema Guči krenuti pravi talas sa gostima, zbog čega će u popodnevnim satima svi prilazni putevi od pravca Čačka i Užica biti prepuni automobila, što policija, kako se ističe, spremno dočekuje.