PARTIBREJKERS_1Uspešno prvo veče Beogradskog festivala piva

 

Prvo veče Beogradskog festival piva (Belgrade Beer Fest) tokom kojeg su na Ušću nastupili rok grupa Partibrejkers, bluzerka Ana Popović, di-džej Gramofonedžije I drugi, proteklo je u znaku velike posećenosti i moćnog ozvučenja. Odlično vreme u noći između srede i četvrtka privuklo je na Bir fest između 50.000 i 100.000 ljudi – ako je suditi po potpunoj ispunjenosti festivalskog prostora za vreme koncerta Partibrejkersa.

Otresiti rok veterani izašali su na binu u 22 sata i bez problema pokrenuli posetioce, koji su već dobro bili zagrejani energičnim nastupom Ane Popović i njenog pratećeg internacionalnog benda.

Tokom koncerta Partibrejkersa u prvim redovima je bila vrlo mlada publika, što je vođa grupe Zoran Kostić prokomentarisao rečima:

Povezana vest:  Sin Dejvida Bouvija kritikovao novi film o svom ocu

-Jesu li vam obezbedili pelene?

Nastup Partibrejkersa trajao je oko 75 minuta i doneo je izbor najpoznatijih pesama iz karijere ovog benda kao što su Hiljadu godina, Ostalo je ćutanje, Put za jug, Hoću da znam, Mesečeva kći i Hipnotisana gomila. Između pesama, Kostić je poručio publici:

-Tu gde gazite, tu sam ja proveo detinjstvo i “Imamo novi živi album, zove se ‘Krš i Lom'“ a na samom početku svirke tražio je da mu nekoliko stotina metara udaljen reflektor ne bije u oči. Pred izvođenje ogromnog hita Hoću da znam sa albuma Kiselo i slatko (1994), Kostić je upitao:

Povezana vest:  IRON MAIDEN 24. maja 2022. u Štark areni

-Hoćete još? Nismo vas smorili? a odgovor su bile – ovacije.

Prigodan uvod u svirku Partibrejkersa bio je nastup bluz pevačice i gitaristkinje Ane Popović. Ona je napravila karijeru u Evropi i 2003. godine je bila nominovana za prestižnu W.C. Handy (Hendi) nagradu, koja se dodeljuje najboljim bluz izvođačima u SAD. Popovićeva je svirala pesme iz svoje solo karijere, kao i pesme svog prvog benda Hush, a atmosferu je podigla izvevši kompoziciju My Hometown koju je posvetila rodnom Beogradu.

Makedonski majstor elektronske muzike sa etno motivima Kiril Džajkovski svirao je posle „Partibrejkersa“ a među upečatljivije momente njegovog nastupa, koji je uključivao trubački orkestar, spada izvođenje naslovne teme iz televizijske serije „Otpisani“. Na „Bir festu“ je potom nastupio di-džej Marko Milićević, poznatiji kao Gramofonedžije, koji se ove godine sa kompozicijom Why Don’t You popeo na 12 mesto liste najprodavanijih singlova u Velikoj Britaniji.

Povezana vest:  ODLAŽE SE POČETAK BEER FESTA NA ČETVRTAK

Muzički program je izvođen sa 50 metara dugačke bine opremljene moćnim ozvučenjem koja je, za razliku od prethodne dve godine bila postavljena na suprotnu stranu festivalskog prostora, tako da gleda u pravcu Kalemegdana. Bir fest će trajati do 22. avgusta, a organizatori očekuju rekordnu posetu od 800.000 ljudi.