velikogospojinski_dani_logoGospojinski dani – događaj prepoznatljiv u celoj Srbiji

 

„Gospojinski dani“, koji će biti održani od 26. do 29. avgusta u Novom Bečeju, raznovrsna su kulturna i zabavna događanja prepoznatljiva ne samo u Banatu, već u celoj Srbiji i u inostranstvu, izjavio je danas državni sekretar za turizam Goran Petković

Učestvujući na medijskoj promociji „Gospojinskih dana 2010“, Petković je istakao da ova manfestacija, koja se tokom 16 vikenda održava na Tisi i njenoj obali, u kulturnim institucijama i na sportskim terenima, ne bi bila tako uspešna da u nju nije ugrađena tradicija i sadašnjost.

Povezana vest:  DUPLA MTV PREMIJERA: MASSIMO SAVIĆ I REPLICA SA NINOM ROMIĆ

Podsećajući da se „Gospojinski dani“ održavaju 17. put, predsednik opštine Novi Bečej Milivoj Vrebalov je rekao da je u poslednjih pet godina ta manifestacija postala prepoznatljiva zahvaljujući i promenama u programu, što je dovelo do toga da tokom četiri dana Novi Bečej poseti 100.000 građana, što je četiri puta više nego što ta opština ima stanovnika.

Povezana vest:  MISTIČNA MUZIČKO- SCENSKA SENZACIJA ,,GREGORIAN’’ 8. FEBRUARA U HALI SPORTOVA

„U tome, svakako, ne bismo uspeli da nije bilo finansijske i druge podrške Ministarstva za turizam, a od ove godine i podrške Vlade AP Vojvodine, Naftagasa i NIS-a“, naveo je Vrebalov.

Direktor manifestacije Saša Šućurović predstavio je kulturno-zabavni program, koji će 26. avgusta početi kuvanjem riblje čorbe i predstavljanjem tamburaških orkestrara. On je naveo da se do sada prijavilo više od 30 orkestara, zbog čega će biti uvedena i selekcija pre nastupa.

Povezana vest:  Nastavljaju se koncerti u Studiju M

U okviru bogatog kulturno-umetničkog programa je i više atraktivnih takmičenja, poput takmičenja konjskih zaprega, a predviđene su i brojne druge zanimljivosti, poput gađanja predsednika opštine Vrebalova balonima napunjenim vodom, sa zaradom usmerenom u humanitarne svrhe.

Čari vožnje u karucama, sa paradnim konjima, osetili su danas i novinari, a u nadmetanju je pobedila ekipa RTS-a, kojoj je kao nagrada pripao ručno izrađeni bič.