bina_i_publika_bir_fest_2010Na Bir festu veče hip hopa, hard roka i irske muzike

 

Beogradski festival piva (Belgrade Beer Fest) u subotu, četvrte festivalske večeri, nije imao muzičkog izvođača kalibra Riblje čorbe, Bajage i Partibrejkersa, ali se na Ušću, svejedno pojavilo više od 100.000 ljudi.

Udarni koncertni termin od 22 sata pripao je novobeogradskoj hard rok hip hop grupi Sanšajn (Sunshine), koja je u Srbiji postala poznata tokom 1990-ih sa svojim političkim, često opscenim tekstovima. Iako je najveći deo prošle decenije diskografski bila neaktivna, na Bir festu je privukla vrlo brojnu, uglavnom mlađu publiku. Nju je uspešno animirao vođa Sanšajna Bane Bojović, i pesme kao što su Budi tu uživale su masovnu prihvaćenost, s tim što je na momente atmosfera popuštala zbog ređanja kompozicija sličnog ritma.

Povezana vest:  NOVI FOSILI, „Kada Bog sve zbroji“ – novi album

Bane i Sanšajn ostali su na bini sat i po vremena, a u ponoć je na nju izašla Ju grupa, hard rok veteran 1970-ih godina, i uglavnom je uspela da zadrži pažnju i koncentraciju publike, što prethodne tri večeri u istom terminu nije pošlo za rukom ni Kirilu Džajkovskom ni Prljavom inspektoru Blaži niti Del Arno bendu.

Povezana vest:  LOLLOBRIGIDA SNIMILA SPOT SA POZNATIM LICAMA REGIONALNIH TELEVIZIJA!*

Ju grupa na čelu sa braćom Jelić izvodila je starinski hard rok, koji je najbolje komunicirao sa publikom kada je u sebi sadržao etno elemente, a svakako najbolje su bili prihvaćeni hitovi Od zlata jabuka, Dunav i Čudna šuma koji su svirani pred kraj koncerta. U jedan sat iza ponoći počeo je koncert Ortodoks keltsa (Orthodox Celts) koji ne samo što je zadržao publiku sa prethodnog koncerta već je u izvesnoj meri privukao novu – pred nastup ove srpske grupe koja svira irsku muziku i slavi Dan Svetog Patrika, u festivalski prostor su pristigle na stotine dodatnih posetilaca.

Povezana vest:  Belanov novi singl na kompilaciji u februaru

Koncert slovenačke grupe Sidarta (Siddartha) koji je bio zagrevanje za nastup Sanšajna imao je sasvim solidan odziv publike koja je u to vreme još dolazila na Ušće.