kud_idijotiKUD Idijoti sviraju nove pesme u Beogradu

 

Pank sastav iz Pule „KUD Idijoti“ nastupiće 2. septembra u bašti Kluba studenata tehnike (KST) u Beogradu, gde pored starih hitova nameravaju izvesti nekoliko novih pesama.

-U zadnje vreme sviramo festivale, limitirano oko sat vremena. Sad je u KST-u naš samostalni koncert, nema vremenskog ograničenja, pa možemo da prezentiramo malo više novog materijala – rekao je danas gitarista i vođa sastava Sale Veruda.

Jedan od najpopularnijih pank sastava bivše Jugoslavije, „KUD Idijoti“ su prethodni CD „Remek đelo“ objavili još 2001. godine. Veruda i pevač Branko Črnac-Tusta su izlazak novog albuma „Zbogom Istro“ počeli najavljivati još pre pet godina.

Povezana vest:  Sastavite intervju za Tokio Hotel

Album se ipak do danas nije pojavio, a Veruda priznaje da je glavni krivac za kašnjenje, jer nije uspevao da završi stihove za nekoliko pesama. Sada kaže da je ostalo samo da Črnac otpeva jos tri pesme, ali da poučen ranijim iskostvom, ipak ne želi da odredi trenutak mogućeg izlaska novog albuma.

Povezana vest:  Sutra počinje 55. Sabor trubača u Guči

-Novi materijal je u finiširanju. Kad će izaći, o tom po tom – rekao je Veruda, naglasivši da je u međuvremenu bend počeo predstavljati nove pesme na koncertima i da će publika u KST-u čuti neke od njih, poput „Nadoknađujem“, „Anarhija“ i „Vesna 2“, koja je nastavak „Vesne“ sa prvog izdanja benda, koncertne kasete „Legendarni uživo“ (1986).

-‘Vesna 2’ je zapravo priča o Vesni, samo 25 godina kasnije. Šta sada radi, je li živa? Da li se udala? Šta rade deca? Šta radi muž? Radi li u preduzeću? Vraća li kredit za novi auto? – kaže Veruda.

Povezana vest:  Džastin Timerlejk nije varao Džesiku Bil

U KST publika može očekivati oko dva časa svirke, za koju „KUD Idijoti“ nemaju unapred određen spisak pesama, već se posle početne dogovorene dve stvari, prepuštaju „filingu, izmeni pogleda i atmosferi“.

-I to ide tečno. Sviramo bez liste čak i najveće festivale kao ‘Egzit’ (Exit). Kad prođe nastup, da me neko pita šta sam svirao, ne bih mu u tom momentu znao reći – kaže gitarista.