zeljko_joksimovic_1Joksimović predlaže dogovor egipatskom Telekomu
Pravni zastupnik pop pevača Željka Joksimovića, advokatska kancelarija Draganić, saopštila je danas da je uputila predlog Telekomu Egipta (Telecom Egypt) u cilju postizanja dogovora oko sporne upotrebe pesme „Lane moje“ u reklamne svrhe.
Advokatska kancelarija Draganić je saopštila da je „nesporna činjenica da je egipatski Telekom bez bilo kakve dozvole i saglasnosti autora Joksimovića iskoristio globalnu popularnost kompozicije ‘Lane moje’ u reklami kojom promoviše svoje usluge“.
-Kancelarija Draganić je uputila pisani predlog nadležnim rukovodiocima Telekoma Egipat, u cilju postizanja međusobnog dogovora u vezi sa nastalom spornom situacijom, kojim bi se na pravni i legalan način uredilo kako dosadašnje nelegalno iskorišćavanje, tako i eventualno buduće korišćenje (pesme) – navodi se u saopštenju.
Joksimovićevi zastupnici su istakli da očekuju da će rukovodstvo Telekoma Egipta, „kao i njihov osnivač vlada Egipta, shvatiti ozbiljnost predloga i da neće biti potrebno preduzimanje eventualnih drugih pravnih radnji pred nadležnim sudovima“.
Joksimović je sa „Lane moje“ kao predstavnik Srbije i Crne Gore stigao do drugog mesta „Pesme Evrovizije“ 2004. godine u Istambulu, a pevačev promoter „Melos estrada“ je u utorak srpskim medijima dostavio kao Jutjub snimak reklamni spot egipatskog mobilnog operatera u kome se čuje instrumentalna tema identična pesmi „Lane moje“
Povezana vest:  UMETNOST POBEDILA KIŠU NA PROSLAVI SRPSKE NOVE GODINE U NOVOM SADU