DJ_pobednici_foam_fest_2010Održan beogradski festival DJ-eva
Drugi beogradski festival pene “Belgrade foam fest” održan je sinoć u Beogradskoj areni, gde su pred oko  20.000 ljudi nastupili svetski i domaći DJ-ejevi, tokom kojeg su od ranih jutarnjih časova četiri sata bez prestanka penu u punom krugu izbacivalo osam topova, koji su bili raspoređeni preko celog partera.
Festival pene su otvorili domaći di-džejevi,  “Jang duo”  iz Novog Sada, koji su i pobednici takmičenja mladih di džejeva, a nakon njih su nastupili i DJ Gruver, Plaja, Bitšejkersi i DJ Kizami.
Mađarski duo “Stereo palma” izveo je poznate hitove, “Majami bič”, “Andale” i “Samba de Žaneiro”.
Do ranih jutarnjih časova publiku su zabavljali švedski DJ-evi Sebastian Ingroso i Aksvel, poznati i kao članovi “švedske haus mafije”, koji su pripremili posetioce festivala za veliku količinu pene, puštenu u dva sata posle ponoći.
“Live the world behind”, “One”, Watch the sunrise”, su neki od hitova koje je izveo DJ Aksvel, a nakon preostalu publiku su zabavljali domaći DJ-evi Mirko i Meks, i Marko Nastić.
U Areni su bile postavljenje i dve “chillout” zone u kojima je publika mogla da se opusti uz ambijent inspirisan vodenim dubinama.
Beogradski festival pene je u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava  ove godine promovisao ideju o borbi protiv fizičkog kažnjavanja dece.
Povezana vest:  Željko Joksimović oduševio nastupom u Maestralu (FOTO)