bajaga20Bajaga rekordno u Varaždinu!

 

Bajaga i Instruktori u nedelju završne večeri Špancir festa u Varaždinu priredili su pred preko 25.000 posetilaca spektakularno dobar, svoj najveći do sada koncert u Hrvatskoj, ocenjuju jednodušno organizatori festivala i hrvatski mediji.

-Ono ono što se odigralo na Starome gradu od 22 sata zaista zaslužuje naziv spektakl, iako je taj atribut već bio dodijeljen nekolicini ovogodišnjih glazbenih nastupa! Bajaga i Instruktori, uz posebne goste Dejana Cukića, Davora Rodika i opernu divu Jadranku Jovanović, su pred više od dvadeset i pet tisuća ljudi, a neke procjene govore i o većim brojkama, odsvirali emotivni dvosatni koncert, prepun pozitivne energije – saopštavaju organizatori Špancira.

Povezana vest:  Duet Sare Jo i Edite niko nije očekivao, a spot će sigurno oduševiti publiku!

Špancir je održan od 20. do 29. avgusta uz raznolik muzički program pod sloganom „Festival dobrih emocija“, a kako se ističe, Bajaga u Varaždinu nije svirao od kraja osamdesetih i od tada se „nakupilo mnogo neutaženih emocija i pjesama koje je trebalo otpjevati“.

-Repertoar sastavljen od najpoznatijih hitova potpuno je raspjevao je publiku, a prema riječima samog Bajage, nastup na završnoj večeri dvanaestog Špancirfesta bio je njegov najveći hrvatski koncert ikada! Tako je dvanaesti Špancirfest, kako stvari stoje, najveći i najposjećeniji do sada, završio onako kako su organizatori već i navikli – velikim, masovnim koncertom za pamćenje i još više postavljenom letvicom za slijedeću godinu -kažu Varaždinci.

Povezana vest:  Riki Martin kao Če Gevara u mjuziklu Evita

Hrvatski www.tportal.hr izveštava da je „Bajaga spektakularno zatvorio Špancirfest“, www.vecernji.hr da je „emotivan koncert Bajage i Instruktora u Varaždinu uz repertoar sastavljen od najpoznatijih hitova potpuno raspjevao publiku“, dok www.jutarnji.hr ističe da je Bajaga privukao oko 25.000 posetilaca i „ispunio prostor oko bedema Starog grada i susedne ulice“.

Priliku da ostvari još bolji rezultat u Hrvatskoj Bajaga će imati 29. avgusta nastupom na tradicionalnom festivalu „Rujanfest“ u Zagrebu!

Povezana vest:  Humanitarni koncert za pomoć poplavljenom stanovništvu